Ana SayfaPara Piyasa22 dev holdingin 2015 planları---

22 dev holdingin 2015 planları

6 / 23
22 dev holdingin 2015 planları
04 Mart 2015 - 09:09 www.finansgundem.com

KALE GRUBU

İnovatif üretime odaklandı

Ciroda geçen yıl yüzde 15,2 artış yaka­layarak hedeflerini tutturan Kale Grubu, bu artışla yılı 1,5 milyar TL ciroyla kapattı. Ya­tırımda ise son iki yılda açtığı beş fabrika ile hızlı sayılabilecek adımlar attı. 2008'de yaşanan küresel krizden sonraki dönemi, stratejik yapılanma ve derleme dönemi ola­rak gördüklerini belirten Kale Grubu Baş­kanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, dev­reye soktukları yeniden yapılanma planıy­la daha verimli bir grup olma yolunda konsolidasyonu tamamladıklarını aktarıyor. Bu dönemde İtalya'dan seramik fabrikası satın alımından yurt genelinde fabrikalar açmaya, savunma ve havacılıkta küresel or­taklıklardan stratejik ürünlere odaklan­maya kadar çok önemli bir gelişim sürecini yönettiklerini belirten Okyay, grubun gelecek vizyonunun inovatif üretim odak­lı işlere yoğunlaşmak olduğunu anlatıyor.

Yapılanma sürecinde son adım olarak AR-GE merkezlerini tek bir şirket çatısı al­tına topladıklarını belirten Okyay, 2015'te organik büyümeye devam edeceklerini söylüyor. Bu noktada ana sektörlerde operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir büyüme hedefiyle yürüdüklerini aktaran Okyay, "2015’i yeni fırsat alanları görürsek değerlendireceğimiz bir yıl olarak görüyo­ruz" diyor.

Özellikle AR-GE, savunma ve havacılık sanayinde potansiyeli yüksek yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Okyay, bu doğrultuda önümüzdeki beş yılda 420 mil­yon TL’lik yatırım yapacaklarını kaydediyor.

Beş yıl önceye göre ciroyu yüzde 80 artır­dıklarını belirten Okyay, 2019 yılında net satışları 2,5 milyar TL düzeyine çıkarmayı planladıklarını ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster