Ana SayfaPara Piyasa22 dev holdingin 2015 planları---

22 dev holdingin 2015 planları

13 / 23
22 dev holdingin 2015 planları
04 Mart 2015 - 09:09 www.finansgundem.com

NUROL HOLDİNG

Sahra Altı Afrika'yı hedef seçti

İnşaat, taahhüt, savunma, imalat, ener­ji, turizm ve finans sektörlerine odaklanan Nurol Holding, 2014 yılında amiral gemile­ri inşaat ve savunma sanayinde yurtiçi ve yurtdışında başarılı projelere imza attı. Yaklaşık 7,5 milyar dolarlık yatırım içeren Gebze-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçi­şi projesinde yüzde 27'lik paya sahip olan Nurol İnşaat'ın devam eden yurtiçi projele­ri ile yurtdışında Suudi Arabistan, BAE, Ce­zayir, Katar, Fas ve Irak'ta gerçekleştirdiği taahhüt projelerinin toplam tutarı 2,5 mil­yar dolar. Öte yandan Nurol GYO'nun İstan­bul'da sürdürdüğü üç büyük yatırım da dik­kat çekici. GYO'nun yatırımlarının toplam büyüklüğünün yaklaşık700 milyon dolar ol­duğu belirtiliyor.

Grubun 2015 büyümesinde de bu pro­jelerin etkisi bekleniyor. Nurol Holding Planlama ve Bütçe Kontrol Müdürü Kıvanç Özer, savunma sanayi alanında tevsi ve mo­dernizasyon yatırımları ile 2015 yılında proje portföyünü büyütecek olan FNSS, Nu­rol Makine ve Nurol Teknoloji firmalarının da grubun büyüme hedeflerini olumlu yön­de etkileyeceğini belirtiyor. Özer, grubun in­şaat, taahhüt, savunma ve imalat sektörle­rinde edindiği 26 milyar dolarlık proje port­föyünün önümüzdeki beş yılın planlamasında da aktif rolünü sürdüreceğini söylüyor. Gelecek beş yılda, yurtdışında iş yaptıkla­rı bölgelerin çeşitlendirilmesini istedikle­rini de ifade eden Özer, "Sahra Altı Afrika bölgesini hedef seçtik. Savunma ve imalat sanayinde yeni tesis, makine, teçhizat ve AR-GE yatırımlarıyla potansiyelimizi daha da büyütmeyi planlıyoruz" diye ekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster