Ana SayfaPara Piyasa22 dev holdingin 2015 planları---

22 dev holdingin 2015 planları

17 / 23
22 dev holdingin 2015 planları
04 Mart 2015 - 09:09 www.finansgundem.com

ANADOLU GRUBU

Yurtdışına üç fabrika birden kuracak

18 ülkede 75 şirketi, 61 üretim tesisi ve 29 bine yakın çalışanı bulunan Anadolu Grubu; içecek, otomotiv, perakende, fi­nans, enerji, endüstriyel tarım, gayrimenkul, sağlık ve bilişim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 2014'te yeni markalan bünyesi­ne katan ve yeni anlaşmalar yapan grubun cirosu ise yaklaşık 12 milyar lira. Geçen yıl yaşanan en önemli gelişme grubun Migros'un yüzde 40,25 oranında hissesi için 1,8 milyar lira bedel teklifi oldu. Satın alma iş­lemi geçtiğimiz ocak ayında tamamlandı.

2015"ın şirketin kuruluşunun 65'inci yı­lı olduğunu ifade eden Anadolu Grubu Yö­netim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "2015 bizim için önemli bir kilometre taşı. Faali­yette olduğumuz her alandaki büyüme fır­satlarını takip edeceğiz. Tüm sektörlerimiz­de büyüme hedefimiz var. Ancak enerji, ta­rım ve gayrimenkul sektörleri biraz daha ön­celikli olacak" diye konuşuyor.

Özellikle yakın coğrafyadaki ülkeler ve operasyonlarının devam ettiği stratejik coğrafyalarda sağlıklı büyümesini sürdürme­yi planlayan Anadolu Grubu'nun içecek gru­bu, bu yıl Kazakistan'da, Tacikistan'da ve Pa­kistan'da birer fabrika açacak. Bu üç fabri­kanın yatırım tutarı 300 milyon doları bula­cak. Ayrıca Pakistan'da üç yıl içerisinde iki ay­rı kentte daha iki yeni fabrika açılması hedef­leniyor. Pakistan'da açılması planlanan top­lam üç fabrikanın yatırım tutarı da 300 mil­yon dolar olacak.

2005 yılında adım atıkları enerji sektö­ründe yavaş yavaş fakat köklü bir büyüme stratejisi sürdürdüklerini dile getiren Özilhan, planlarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Enerjiyi grubumuzun ana sektörlerinden biri olarak konumlandırmak istiyoruz. 4-5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız 500-600 milyon dolarlık bir yatırım programımız var. Geçen yıl hizmet vermeye başlayan yeni gün­lük araç kiralama markamız Garenta sektör­de ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Bu alan­da 2-3 yıl içinde 25 bin adede çıkmayı hedef­liyoruz. Tarım sektöründe ise önemli proje ve yatırımlarımızın yanı sıra inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendireceğiz!'

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster