Ana SayfaPara Piyasa22 dev holdingin 2015 planları---

22 dev holdingin 2015 planları

4 / 23
22 dev holdingin 2015 planları
04 Mart 2015 - 09:09 www.finansgundem.com

DOĞUŞ HOLDİNG

Çocuk odaklı yatırım planlıyor

Son üç yıldır yeme içme sektörüne yap­tığı yatırımlarla adından söz ettiren Doğuş Grubu'nun 2014 yılına damgasını vuran işi ise Garanti Bankası'ndaki hisselerinin İspanyol ortak BBVA'ya satışı oldu. Yüzde 14.89'luk hisse satışıyla gündeme gelen Doğuş Gru­bu'nun 2015yılmda ise hayata geçireceği ya­tırımlarla dikkatleri üzerine çekmesi bekle­niyor. Finans, otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-iç-me olmak üzere sekiz sektörde 259 şirket­le faaliyet gösteren Doğuş Holding, bu yıl ya­pacağı yatırımlarda yine turizm, hizmet, ye­me içmeye ağırlık verirken buna çocuk odak­lı yeni yatırımları da ekleyecek.

Son dönemde yatırımları turizm ve hizmet sektörlerine yoğunlaştırdıklarını aktaran Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Ak-han, 2015 yılında da gerek turizm ile hizmet­ler gerekse yeme-içme sektörlerindeki faaliyetleri destekleyen yatırımlara devam edeceklerini ve yurtdışında daha faz­la büyümeyi hedeflediklerini açıklıyor. Ge­çen yılı 10,5 milyar TL ciro ile kapatan gru­bun hayata geçirdiği yatırımlarla 2015'te bu rakamı 12,3 milyar TL'ye çıkarması bekleni­yor. CEO Hüsnü Akhan, sözü geçen yatırım­ların yanı sıra bu dönemde hayata geçirme­yi planladıkları çocuk odaklı bazı önemli projeler olduğunu da söylüyor. Bu yıl sos­yal sorumluluk vizyonuna bağlı olarak tam teşekküllü çocuk hastanesini kurmak üze­re Acıbadem Üniversitesi ile bir protokol imzaladıklarını belirten Akhan, bu hastane­nin Türkiye ve hatta bölgenin referansı olacağını dile getiriyor. Akhan, çocuk odak­lı yatırım programında yer alan bir diğer projenin ise büyük ses getireceğine inandık­ları ve çalışmaları devam eden kapsamlı bir çocuk bilim ve keşif müzesi projesi olduğu­nu aktarıyor.

2015 yatırım programında otelcilik ve marinacılığın da önemli bir yeri olduğuna işaret eden Hüsnü Akhan, bu yatırımlardan şöyle söz ediyor: "Otel yatırımlarımızı 2015 yılında da sürdürmeyi planlıyoruz. Marinacılık alanında ise Türkiye, Hırvatistan ve Yu­nanistan'da toplam yat kapasitesini yakla­şık 9 bine yükselttik. Marina yatırımlarımı­zın bulunduğu bölgelerde mevcut talebi de­ğerlendirmek ve daha geniş kitlelere hizmet sunabilmek amacıyla kapasiteyi daha da ar­tıracağız"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster