Foto GaleriEkonomiYeni yılın ilk haftasında borsa ve dolarda yön ne olur?

Yeni yılın ilk haftasında borsa ve dolarda yön ne olur?

5 / 6 Yeni yılın ilk haftasında borsa ve dolarda yön ne olur?
01 Ocak 2017 - 00:00

Küresel piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu bir yılı daha geride bıraktık. Noel tatili ile başlayan yılın son işlem günlerinde işlem hacmindeki düşüş nedeniyle sınırlı fiyatlamalar hakimdi. Yeni yılın ilk işlem gününde majör piyasaların kapalı olması nedeniyle işlem hacminde de düşüş piyasalarda sınırlı fiyat hareketlerinin devam etmesine neden olabilir. Ancak yılın ilk işlem haftasında FED’in Aralık ayında gerçekleştirdiği toplantısının tutanakları ve ABD istihdam rakamları içeride ise enflasyon rakamları piyasalarda hacimle birlikte volatilitenin de artmasına neden olabilir. Dolar kurunu değerlendirdiğimizde, 2016 yılının son işlem haftasında kritik 3.5400 seviyesi üzerinde fiyatlamalar izlenmişti. Yeni haftada da 3.5400-3.5500 önemli direnç seviyeleri olarak izlenmeye devam edilecek. Zira bu seviyelerin üzerinde fiyatlamaların gerçekleşmesi dolar kurunda yükselişlerin önünü açabilir. Kurda geri çekilmelerin desteklenmesi için ise 3.5000 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi gerekebileceğini de belirtelim. Yeni haftada borsa tarafında ise, hem iç hem de dış piyasalardaki gelişmelere ve de petrol fiyatlarındaki hareketlere bağlı olarak fiyatlamalar görebiliriz. Endekste 78 bin seviyesi üzerinde görülebilecek fiyatlamalarda yükselişlerin önünün açılabileceğini de belirtelim. Petrol tarafında ise, stok rakamlarının takip edileceği yeni haftada ham petrolde 53,60, brent petrolde ise, 56,60 geri çekilmelerin önünü açabilecek önemli destek seviyeleri olarak izlenebilir. Yükselişlerin devamında ise, ham petrolde 54,30, brent petrolde ise, 57,30 dirençlerinin ön planda olacağını belirtelim.

Aysun Göksu - Destek Menkul Değerler

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trabzonlu01 Ocak 2017 20:37

    Türkiyede kaç terörist etkisiz hale getirdik, El Babta başkalarını koruyacağınıza her hafta can pazarına dönen yurdumuzu niye korumuyorsunuz KOMUTANIM?

  • ismail Midiliç01 Ocak 2017 11:13

    BÖYLE BEÖLYLE DOLARI 3,55 GETİRDİNİZ DOLAR YATIRIM ARACI DEGİLDİ NE OLDU HEYYY BEYLER ARTIK SİZLERE KİMSE İNNAMİYOR

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster