Foto GaleriGündemÜlkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

9 / 14 Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?
10 Aralık 2021 - 15:47

VARYANT TÜRKİYE'YE GELMEDEN ÖNCE GİTTİĞİM LABORATUVARDA GÖRÜNDÜ

Mert Sentarlı (43), 33 yıldır Güney Afrika’nın başkenti Pretoria’da yaşıyor. Aynı zamanda Güney Afrika vatandaşı. İthalat, ihracat ve dağıtım yapan bir şirketi var. “İlk varyantlara göre Omikron, yakın çevremizde daha çok gözükmeye başladı. Pandeminin başından beri virüsü kapmayan birçok kişi virüse yakalandı. Bunda Omikron’un payı çok büyük” diyen Mert Sentarlı’nın gözlemleri şu şekilde:

- Yeni varyant, benim Türkiye’ye gitmeden önce PCR testi için gittiğim laboratuvarda görüldü. Benden birkaç gün sonra vakalar ciddi şekilde arttı. Çocuğumu sıklıkla götürdüğüm çocuk doktorumuz, çocuklar arasında çok vaka olduğunu ama bütün çocukların şimdilik hafif semptom ile atlattığını, hastanelik olmadıklarını söyledi.

- İnsanlar zaten maske ve temizlik gibi kurallara genelde uyuyorlar. Kalabalıktan uzakta tek başına yürürken bile maske takmayı ihmal etmiyor. Yeni varyant daha da dikkat edilmesine neden oldu. Çünkü insanlar sürecin tekrardan başa dönmesini istemiyor.

- Örneğin ben ve çevremdeki insanlar Omikron öncesi, haftada iki-üç kez restorana giderdik. Artık gitmiyoruz. Sadece paket servisle dışarıdan Yemek siparişi veriyoruz. Şimdilik oturduğum bölgede misafir buluşmalarını da kestik.

- Güney Afrika’ya gelen ilk aşı AstraZeneca’ydı. Henüz kimseye aşı yapılmadan o dönem ülkede baskın olan Beta varyantına karşı aşının etkisiz olduğu açıklandı ve hiç kullanılmadı. AstraZeneca’dan sonra 500 bin adet Johnson & Johnson aşısı geldi. Bu aşı sağlık çalışanları, polis ve öğretmenlere uygulandı. geri kalan kesime Pfizer/BioNTech aşısı yapılıyor. Aşılar, devlet hastanelerinde ücretsiz yapılıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster