Foto GaleriGündemÜlkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

5 / 14 Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?
10 Aralık 2021 - 15:47

‘SORUMLU DAVRANDIK AMA CEZALANDIRILDIK’

New York Times’ta yer alan haberde Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa “Ülkemiz, Kovid-19 bulaşıcı hastalığının dördüncü dalgasıyla karşı karşıya… Pandemi başladığından beri yaşamadığımız enfeksiyon oranlarını görüyoruz. Yapılan tüm Kovid-19 testlerinin yaklaşık dörtte biri şu anda pozitif çıkıyor. Bunu, iki hafta öncesiyle kıyasladığımızda, pozitif testlerin oranı yüzde 2 civarındaydı” ifadelerini kullandı.

En son katıldığı bir forumda Güney Afrika'ya uygulanan seyahat yasağına da değinen Başkan Cyril Ramaphosa, "Omikron varyantını tespit eder etmez sorumluluğumuz gereği dünyayla paylaştık ama bunun karşılığında cezalandırılıyoruz" dedi. Ayrıca Ramaphosa konuşmasında, "Zengin ülkeler ‘aşı ırkçılığı’ yaparken Afrika kıtası henüz nüfusunun yüzde 7'sini bile aşılayamadı. Batılı ülkelerin aşı konusundaki tavrı karşısında hayal kırıklığına uğruyorum" diye konuştu.

Peki Omikron varyantı Güney Afrika’da nasıl ortaya çıktı? Vakalar neden bu nedenli artmaya başladı? Ülkede yaşayan Türklerden de görüşler alarak, detaylıca araştırdık.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster