Foto GaleriGündemÜlkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

11 / 14 Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?
10 Aralık 2021 - 15:47

‘OMİKRON, GÜNEY AFRİKA’DA ÇOK HIZLI YAYILIYOR VE DAHA BULAŞICI’

Omikron'un insanları enfekte etmedeki hızı ve Güney Afrika'da neredeyse egemen varyant haline gelmesi, uzmanları kaygılandırmış durumda. Bu kaygıların başında Omikron'un yeni bir enfeksiyon dalgasına neden olarak hastaneler ve sağlık sisteminde baskı oluşturması geliyor.

Uzmanlara göre Güney Afrika'daki yeni enfeksiyon dalgasının merkez üssü olan Gauteng bölgesinde belirlenen vakaların yüzde 90'dan fazlası, Omikron varyantını içeriyor. Omikron, Güney Afrika'nın diğer sekiz bölgesinde de hızla yayılarak egemen varyant haline gelme yolunda ivme kazanıyor.

Bu konuda Güney Afrika basınına görüşlerini bildiren Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü Başkanı Willem Hanekom, "Virüs hızla yayılıyor. Şu anki salgında oluşan dalga eğrisine baktığınızda bu eğrinin Güney Afrika'nın daha önce yaşadığı üç enfeksiyon dalgasından daha dik olduğunu gösteriyor. Bu durum da bu virüsün hızlı bulaştığını gösteriyor" dedi.

Aynı zamanda Güney Afrika Kovid-19 Varyantları Araştırma Konsorsiyumu'na başkanlık yapan Hanekom, Omikron ortaya çıktığında Güney Afrika'daki Delta varyantı vakalarının çok düşük olduğunu, Omikron'un Delta'nın yerini alma ihtimalinin çok yüksek olabileceğinin de altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster