Foto GaleriGündemÜlkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

7 / 14 Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?
10 Aralık 2021 - 15:47

- Vakalar hızla artıyor. Hükümet tekrardan kısıtlamaları artırmaya korkuyor. Çünkü Güney Afrika’da salgından daha büyük bir sorun var: yoksulluk ve açlık! Üçüncü covid dalgası sonrası gelen kısıtlamalarda Güney Afrika tarihinde hiç olmayan olaylar yaşandı.

- Yoksul insanlar marketleri ve dükkânları yağmalamaya başladılar ve büyük protestolar oldu. Bu yüzden tekrar kısıtlamaları getirme konusunda hükümetin biraz çekinceli olduğunu düşünüyorum ama tekrardan gelecek gibi de duruyor. Çünkü aşılanma oranı hâlâ çok düşük ve vakalar çok hızlı bir şekilde artıyor.

- Sağlık sektöründe çalıştığım için hastalarımızın çoğu yaşlı ve kalp hastası. Bu insanlar yüksek risk sınıfında olduğu için pandemi bizi çok olumsuz bir şekilde etkiledi. Kalp pili implantasyonu için hastaneye yatırılan birçok hastamızın işlemleri, hastaların covid testleri pozitif çıktığı için ertelendi.

- Kovid yüzünden hayatını kaybeden hastalarımız oldu. Hastanelerde aciliyeti olmayan operasyonlar olabildiğince ertelenmeye çalışıldığı için acil olmayan kalp pili işlemleri ertelendi. Birçok hastamız hastaneden covid kapmamak için rutin kalp pili kontrollerini bile erteledi. Sağlık sektörü ülkede biraz karışık.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster