Foto GaleriYaşamTrafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!

Trafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!

5 / 8 Trafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!
13 Eylül 2021 - 10:48

HAVA KİRLİLİĞİ İNSAN ÖMRÜNÜ KISALTIYOR

Resme geniş baktığımızda hava kirliliği ile ilgili yapılan çalışmalar ve yayınlanan raporlar pek de iç açıcı değil. Dünya genelinde hava kirliliği öyle yüksek boyutlara ulaşmış durumdaki, insan ömrünün kısalması riski dahi söz konusu.

Chicago Üniversitesi Enerji Politikası Enstitüsü'nün raporuna göre, başkent Yeni Delhi dahil olmak üzere orta, doğu ve kuzey Hindistan'ın pek çok bölgelerinde yaşayan 480 milyondan fazla insan yüksek derecede hava kirliliğine maruz kalıyor. Raporda dikkat çeken nokta ise hava kirliliği Hintlilerin yüzde 40'ının ortalama yaşam süresini 9 yıl azaltacağı yönünde…

Bununla birlikte hava kirliliği sağlığımızı henüz anne karnındayken de etkilemeye başlıyor. Yapılan araştırmalar hamilelik döneminde yoğun hava kirliliğine maruz kalan kişilerin, erken doğum ve düşük riskinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Greenpeace Akdeniz İklim & Enerji Proje Sorumlusu Gökhan Ersoy, tüm bu bilgileri doğrularken son iki yıldır daha da artan hava kirliliğinin pandemi döneminde oldukça etkin olduğunun altını çiziyor.

“Pandemi boyunca bağışıklığın düşmesi, akciğer ve solunum yolu hastalıklarının artmasına neden oldu. Ayrıca hava kirliliğinin de Covid-19 ve benzer hastalıklarda riskleri nasıl artırdığı da net şekilde görüldü."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster