Foto GaleriYaşamTrafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!

Trafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!

4 / 8 Trafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!
13 Eylül 2021 - 10:48

KENTLEŞME VE SANİYELEŞME SORUNUN BÜYÜMESİNDE BÜYÜK ROL OYNUYOR

Hava kirliliğinin nedenlerini konuştuğumuz uzmanlar, öncelikli olarak fosil yakıt kullanımına, kentleşme ve sanayileşmeye dikkat çekiyor.

Türkiye’de kentleşme düzeyindeki artış ve sanayileşme atılımlarının yoğunlaştığı dönemle birlikte, hava kirliliğinde ciddi düzeyde artışların olduğunu söyleyen Çevre Mühendisi Serkan Soyuer sebepleri şöyle sıralıyor:

* "Sanayinin yer seçiminde dikkatli olunmaması en büyük etkenlerin başında geliyor. Kentleşme oranındaki artışla sayıları çoğalan konutlarda ısınma amaçlı kullanılan yakıtlardan kaynaklanan ve sanayi bacasından kontrolsüz olarak atmosfere bırakılan kirleticiler, pek çok kentte yeterli tedbirlerin alınmamasıyla birleşince, ciddi düzeyde hava kirliliğine neden oldu ve olmaya da devam ediyor."

* "Farklı sektörlerde kullanılan veya kullanılması tercih edilen enerji türleri de hava kirliliğinin artmasında önemli ölçüde belirleyici olabiliyor."

* "Tüm bunların dışında sevindiren bir durum da var. Türkiye’de petrol ve kömür gibi kirletici özelliği fazla olan fosil yakıtların ağırlığı oldukça fazla. Fakat son dönemde temiz enerji kaynaklarına doğru yönelim az da olsa artmış durumda."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster