Foto GaleriYaşamTrafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!

Trafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!

8 / 8 Trafik kazalarından 6 kat daha öldürücü: Türkiye'de 3 il alarm veriyor!
13 Eylül 2021 - 10:48

‘AVRUPA BU SENE 162. KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALİNİ KAPATTI’

Peki ya Avrupa’da hava kirliliği ne durumda? “Avrupa’da Kovid-19 etkisiyle azalan bir kirlilikten bahsetmek mümkün ancak bu sadece eve kapanma önlemlerinin neden olduğu düşük kentsel hareketlilikle olmadı” diyen Gökhan Ersoy, Avrupa’da bu konuda yapılanları şöyle anlatıyor:

“Havayı en fazla kirleten enerji üretim biçimi kömür ve Avrupa bu sene 162'nci kömürlü termik santralini kapattı. Bu neredeyse aktif santrallerinin yarısının sistemden çıktığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik 2020’de ilk kez fosil kaynakların önüne geçti. Daha fazla enerji, temiz kaynaklardan geldi.”

BİREYSEL KORUNMAK MÜMKÜN MÜ?

Ersoy, iklim krizi ve hava kirliliğinin olumsuz etkilerinden korunmak için bireysel çözümlerle insanlara yanlış bir güven hissi vermek istemediklerini, bu sorunun ancak enerji dönüşümü ve yapısal değişikliklerle giderilebileceğini özellikle belirtiyor.

“Hava kalitesi ölçüm verilerini takip ederek, limitlerin aşıldığı günlerde insanları dört duvar arasına hapsederek kirlilikten koruyamayız veya sürekli maske ile yaşadıkları bir dünya olasılığını hak etmiyoruz” diyen Ersoy, “Çünkü siz, kirletici kaynaklardan uzaklaşmayı başarsanız bile onların atmosfere bıraktığı kirleticiler kilometrelerce mesafe yol alıp, gelip sizi yine bulabilir” şeklinde konuşuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster