Foto GaleriGündemSüveyş Kanalı krizi hakkında merak edilen 10 soru

Süveyş Kanalı krizi hakkında merak edilen 10 soru

11 / 14 Süveyş Kanalı krizi hakkında merak edilen 10 soru
29 Mart 2021 - 15:07

8- Otoriteler ne dedi?

Ever Given'ı kurtarma çalışmaları birinci haftasını doldurmak üzereyken güzel haber Süveyş Kanal Otoritesi'nden geldi.

Yapılan yazılı açıklamada "Başarılı itme ve çekme manevralarıyla geminin rotası yüzde 80 oranında düzeltildi" denildi. Karaya oturduğunda kanal kenarına dört metre uzaklıkta bulunan gemi, 102 metre kadar uzaklaştırıldı.

Geminin geçirdiği kazanın hemen ardından Ever Given'ın sahibi Japon şirket ve işletmecisi Evergreen bir özür açıklaması yayımlamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, 27 Mart'ta yaptığı açıklamada konteyner gemisinin kurtarma çalışmalarına katılmayı düşündüklerini, birçok ülkenin sahip olmadığı donanım ve kapasiteye sahip olduklarını belirterek, "Yardımcı olup olamayacağımıza bakacağız" demişti.

Türkiye yardım önerisini yapmıştı

Bir gün önce bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da "Yardım önerimizi yaptık ve onlardan olumlu bir yanıt gelirse yardım götürürüz'' ifadelerini kullanmıştı.

Karaismailoğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce işletilen ve hizmete alındığından beri 25 acil müdahale ve kurtarmayı başarıyla gerçekleştiren Nene Hatun acil müdahale gemisinin Türkiye'ye ciddi avantaj sağladığını hatırlatmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster