Foto GaleriYaşamŞaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...

Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...

6 / 6 Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...
28 Eylül 2021 - 14:11

'YAŞLANMAYA VE ZAMANA KARŞI KOYAMAZSINIZ'

Son dönemlerde sık sık estetik ameliyattan sonra vücudunda deformasyon yaşayan kişilerin haberlerine denk geliyoruz. Hangi ameliyatlardan sonra deforme olma riski daha çok artıyor?

Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu: Deformasyon normal yapının bozulmasıdır. Örneğin dolgun ve dik olan göğüslerin doğum veya kilo alıp verme gibi nedenlerle sarkması, hacim kaybı gelişmesi bir deformasyondur. Vücut deformasyonu doğum yapmış, karnı sarkmış annelerde, emzirmiş ve göğüsleri sarkmış kadınlarda, fazla kilo alıp vermiş kişilerde görülür. Özellikle mide küçültme ameliyatı olanlarda deformasyon daha çok gözleniyor. Yapılan ameliyat sonrası istenmeyen deformasyon olması mümkün mü, evet olabilir. Bunlar tüm estetik operasyonlar içinde çok az kısmı oluşturur. Ancak az da olsa çok bilinir ve duyulur. Diğer yandan her operasyonun ardından elde edilen güzel sonucun da bir ömrü vardır. Çünkü yaşlanma sürekli devam ediyor. Zamana karşı koyamazsınız ama size sevindiren güzel bir düzelme sağlarsınız. Yıllarca bunun etkisi devam eder ve bir gün tekrar zamanının etkilerini görürsünüz.

'İSTENMEYEN SONUÇLAR ESTETİKTEN CAYDIRMIYOR'

Hemen her deformasyon belirli oranlarda tedavi edilir. Deformasyonlar nadir görülür. Neden deformasyon olduğunu iyi analiz etmeliyiz. Deformasyon nedeni operasyonun yanlış yapılmasıyla ilgili olmasından daha çok başka nedenlerden kaynaklanır. Kişilerin bir hastalığının olması, sigara içmesi, operasyondan sonra yapılmaması gereken hareketlerin yapılması, ağır kaldırılması, günlük aktivitelere hemen dönülmesi bu sebeplerden sadece bazıları. Diğer çok önemli bir neden de, işin erbabı tarafından yapılmasıdır. Plastik ve estetik cerrahi uzmanı, estetik operasyonları yapacak kişidir. İstenmeyen sonuçların hiçbirinin, kişiyi estetikten caydırmadığını da belirtmem gerekiyor.

KISA VADEDE ÖZ GÜVENE KATKIDA BULUNUYOR AMA...

Estetik yaptıranlar, görüntülerinden son derece mutsuzlar mı yoksa hep bir şüphe ve kafa karışıklığıyla mı bu işleme karar veriyorlar?

Klinik Psikolog Pelin Hazer: Estetik ameliyatı olmak kişilerin öz güvenini artırabilir, vücut memnuniyetsizliğini azaltabilir, iç çatışmaları çözebilir ve psikolojik sıkıntıları bir nebze olsun rahatlatabilir. Estetik cerrahiden elde edilen benlik saygısı ve beden imajı, çocukluk çağı travmasının daha sonraki yaşamda ortaya çıkan üzücü yan etkilerini bir ölçüde çözebiliyor. Estetikte elde edildiği algılanan güzellik duygusu, kısa vadede belirli bir düzeyde öz güvene katkıda bulunur ve estetik cerrahi deneyimlerini keşfeden diğerlerinin sıkıntısını artırırken, görünümü güzelleştirici davranışları teşvik eder.

Bazı insanlar da estetik operasyon geçirirler ancak memnun olmadıkları için ya da daha fazlasını istedikleri için bağımlı hale gelir ve sıkıntıdan kurtulmak için tekrar tekrar ameliyat olmak ister. Bu noktadaki kişilerin mutlaka psikolojik bir danışmanlık almalarını öneriyoruz.

'OLMAYACAK DURUM İÇİN ISRAR EDİLMEMELİ'

Estetik yaptırmak isteyenlere önerileriniz neler olur? Estetik yaptırmadan önce ve sonra neleri dikkate almalı ve nasıl hareket etmeliler?

Prof  Dr. Ercan Karacaoğlu: Estetik yaptırmak isteyen insanlara önerim; doktorlarının ağzından çıkacak sözleri dikkate almaları, alanında uzman kişilere kendilerini teslim etmeleri, olmayacak bir durum için doktorlarına ısrarcı davranmamalarıdır. Estetik cerrah her zaman hastalarının önerilerini dinler, bir noktada hastasıyla buluşur. İşte tam da burada doktor ile hasta arasında bir bağ kurulur ve bu bağ asla kopmadan ameliyat öncesi ve sonrasında devam eder.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster