Foto GaleriYaşamŞaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...

Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...

3 / 6 Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...
28 Eylül 2021 - 14:11

'MASKE KULLANIMI YÜZ ESTETİKLERİNİ ARTIRDI'

Sosyal medya kullanımındaki artışın ardından pandeminin de hayatımıza girmesiyle birlikte estetik ameliyatlarında patlama yaşandı. İnsanları görünüşleriyle ilgili bu kadar rahatsız eden şey ne olabilir?

Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu: İnsanların son zamanlarda görünüşünden bu derece rahatsızlık duymasının, birkaç nedeni olduğunu düşünüyorum. Birincisi sosyal medyanın yaygınlaşması. Instagram, TikTok vb. uygulamalarda yapılan paylaşımlar buna zemin hazırladı. Eskiden insanlar sadece gezdiği yerlerdeki kişileri görüyor ve bu kısıtlı alanda gördüklerine göre bir etkileşim yaşıyorlardı. İzmirli bir kişi en fazla İzmir'in içinde gördüklerinden etkileniyordu. Ancak şimdi öyle mi? Artık İzmir'deki biri sosyal medya sayesinde, bırakın İstanbul, Ankara vs.'yi Berlin, Amsterdam, Londra, New York, Tokyo, Şanghay, Sidney, Dubai'den insanlar görüp etkileniyor. Bu da bir değişim arayışını gündeme getiriyor. Rahatsızlık duymasının bir başka dürtüsü ise pandemi ve onun getirdikleri. İnsanlar kendilerine daha fazla zaman ayırdılar. Yaşamın keşmekeşinden dolayı başkalarının üzerinde olan gözler içe döndü.

Esasında tüm estetik operasyonlar pandemi döneminde arttı. Maske kullanıldığı için insanlar yüzlerinin görünen kısımlarıya şimdiye kadar olmayacak yoğunlukta ilgilendiler. İnsanlar, üst yüzün görünmesiyle birlikte daha çok, alın germe, kaşların yukarı sabitlenmesi, göz kapağı estetiği ve badem göz estetiği için gelmeye başladılar. Diğer yandan göğüs, karın germe ve yağ aldırma da çok ilgi gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster