Foto GaleriYaşamŞaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...

Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...

5 / 6 Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Korona etkisi...
28 Eylül 2021 - 14:11

'DEFALARCA AMELİYAT MASASINA YATIYORLAR'

Doktor önerilerini dikkate almayanlar var. "O operasyon sana olmaz" demenize rağmen sizi zorlayan hastalarınız oldu mu? Bu tip hastalara ne gibi önerilerde bulunuyorsunuz?

Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu: Elbette oldu, olmaya da devam ediyor. Herkesin yüz ve vücut yapısı farklı. Farklılık sadece yapısında değil, oranları da farklı. Bize gelen operasyon adaylarına, var olan fiziksel yapısı üzerinde çalışma yapabileceğimi, kendisinin elinde gösterdiği fotoğraftaki kişinin yüz hatlarının kendisine yakışmayacağını, farklı oranlara sahip olduklarını defalarca iletiyorum. Tabii ki burada ne istediğini bilen ve bu tür ısrarcılığı olmayan hastalarımın çoğunlukta olduğunu belirtmem gerekiyor.

Israrcı olmalarının tek sebebi, beğendiği kişi gibi görsel yapıya sahip olmak. Genelde hastalarıma kendi yüz oranı yada kendi vücut oranıyla ilgili bilgi verdiğimde bunun makul olduğunu ve yanlış düşüncelere kapıldığını ifade ediyorlar. Bir ünlüye benzemeyi bir takıntı haline getirdiyse ona kimse engel olamaz. Bire bir aynı olmasının imkanı yok zaten. Bu yüzden bir değil, defalarca ameliyat masasına yatarlar ve her seferin de farklı hekimlerin koltuklarında görüş alırlar.

'KABUL GÖRME BEKLENTİSİ ESTETİK BAĞIMLILIĞINA SEBEP OLUYOR'

İnsanlar gerçekten görüntülerinden rahatsız oldukları için mi estetiğe başvuruyorlar? Yoksa işin içinde 'toplumda kabul görme' isteği var diyebilir miyiz?

Psikolog Pelin Hazer: Beden imajı, arzu edilen özelliklerin toplumsal ve kültürel standartlarıyla birlikte kişilerin kendi inançlarından, beklentilerinden ve ön yargılarından etkilenir. İnsanlar kendileri için ideal bir beden standardı oluşturmak için ailelerinden, akranlarından ve sosyal medyadan alınan bilgileri birleştirir ve içselleştirir. Bu ölçüm standardı, kişinin kendi imajı hakkında kendi kendini yargılamayı beraberinde getiriyor. İnsanlar, vücutlarında memnun olmadıkları belli kısımlarını iyileştirmek amacıyla estetik ameliyat olmayı tercih ederler. Mükemmellik arayışı toplum tarafından onay görme beklentisi estetik 'bağımlılığa' yol açan faktörler olabilir.

II. Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan bir araştırma, savaş sırasında yüzleri şekil değiştiren eski askerlerin, yüzleri sağlam olanlara göre iş bulmasının daha zor olduğunu göstermiş. Bu nedenle plastik cerrahi genellikle yanıkları veya yaralanmaları olan kişiler tarafından yara izlerinin yeniden yapılandırılması veya kamufle edilmesi için veya doğuştan hastalığa yakalanmış kişiler tarafından tercih edilmekteydi. O zamandan beri, daha fazla insan güzellik standartlarını yerine getirmek için hızlı bir dönüşüm geçirmeyi tercih ettiğinden, estetik cerrahi popüler olduğu kadar yaygın bir fenomen haline geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster