Foto GaleriGündemRus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

15 / 15 Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!
13 Nisan 2022 - 12:20

Banka bunun üzerine ABD Hazinesi'ne kurumla ilgili şüpheli işlem raporu sundu. Raporda Fletcher Ventures'ın izi İsviçre'ye kadar takip ediliyordu. Ancak Renato Coppo'nun kimliği tespit edilemedi ve banka, paranın tam olarak nereye gittiğini belirleyemedi. Banka tarafından yürütülen "internet araştırması" LT Trading'in İngiltere'de kayıtlı adresini buldu. Banka yetkilileri, İngiliz şirketinin "meyve ve sebze satışında" uzmanlaştığını kaydetti. Kayıt "şüpheliydi" çünkü "LT Trading Limited'in sözde iş koluyla tutarsız görünüyordu." Banka aslında aynı adı taşıyan bir başka ülkedeki firmayı tespit etmişti. Pandora Belgelerinden sızdırılanlara göre LT Trading'in aynı adlı İngiliz meyve ve sebze şirketiyle hiçbir bağlantısı yoktu. LT Trading'in şirket kayıtlarında adı geçen gerçek sahibi, Kerimov'un yeğeni Nariman Gadzhiev'di. Fletcher Ventures gibi bu şirket de İsviçre'de Swiru Holding tarafından yönetiliyordu. 2010-2015 yılları arasında, ABD makamlarına şüpheli olarak bildirilen ve banka yetkililerinin Rus oligarkıyla bağlantısını tespit edemediği banka transferlerinin tutarı yaklaşık 700 milyon dolardı. Dosyalar, 2020'deki FinCEN belgeleri araştırmasında ICIJ'in ele geçirdiği gizli raporların ön belleğinde bulundu.

Sızan kayıtlar Fletcher Ventures'ın 2013 yılında Kerimov'a ait bir yatırım şirketiyle bağlantısı olan Moskova'daki LLC Gilia'ya 202 milyon dolar gönderdiğini gösteriyor. Banka yetkilileri, Rus firmasının arkasında kimin olduğunu belirleyemedi. BNY Mellon, gizli istihbarat başvuruları hakkında yorum yapmanın yasak olduğunu ancak ilgili yasa ve yönetmeliklere tam olarak uyulduğunu söyledi. Dövme sanatçısı Coppo, geçen yıl Fletcher Ventures ve şirketinin multi-milyon dolarlık işlemleri hakkındaki kendisine yöneltilen soruları yanıtlamayı reddetmişti. Coppe, BBC ve ICIJ ile çalışan gazetecileri Studhalter'a yönlendirdi. Fletcher Ventures'ın gerçek sahibinin Coppo olduğunu belirten bir belge imzalamasına rağmen Studhalter, bunu yanlışlıkla imzaladığını ve gerçek sahibin Coppo değil kendisinin olduğunu gösteren başka kayıtlar olduğunu söyledi.

Studhalter, Fletcher Ventures dışındaki başka şirketlerle ilgili belgelere de itiraz etti.Sızdırılan bir belge, Fren Global Corp adlı şirketin Polyus Gold'da hisse sahibi olan Kerimov ve ailesiyle bağlantılı bir şirkete yaklaşık 3 milyar dolar değerinde kredi verdiğini gösteriyor.Studhalter, kendisine gösterilen belgedeki imzasına "bozulmuş elektronik imza" diyerek onu tanımadığı söyledi. Swiru Holding'e atfedilen ve Kerimov'a ait olduğuna inanılan diğer varlıklar arasında özel yapım bir Boeing 737 ve son değerlemesi 150 milyon dolar olan bir süper yat yer alıyor. Studhalter bunların gerçek sahibinin Kerimov'un değil kendisinin olduğunu söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster