Foto GaleriGündemRus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

10 / 15 Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!
13 Nisan 2022 - 12:20

Dava sürecinde İsviçreli muhasebeci ve iş insanı Alexander Studhalter de tutuklandı. Studhalter'in Swiru Holding'in ve davaya konu olan dört villanın sahibi olduğu iddia ediliyordu ancak Fransız yetkililer, bu varlıkların asıl mülkiyetinin Rus oligarkta olduğundan şüpheleniyordu. Studhalter'in mülklerin Kerimov ile bağlantısını gizlemek için kullanıldığı düşünülüyordu ancak her ikisine karşı açılan ceza davaları durduruldu ve haklarındaki iddianameler bir Fransız temyiz mahkemesi tarafından iptal edildi.

Swiru Holding 2020'de vergi kaçırma suçlamasını kabul etti ve 1,4 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Davanın kapanması için 10,3 milyon euro daha ödemeye mahkum edildi. Kerimov'un avukatı, Fransız mahkemelerinin "Süleyman Kerimov'un kara para aklama operasyonları yürüttüğü suçlamalarını resmen reddettiğini" belirten bir açıklama yaptı. Studhalter, "Rus dostu için asla paravan olmadığını" iddia ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster