Foto GaleriGündemRus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

11 / 15 Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!
13 Nisan 2022 - 12:20

Ancak Fransız mahkemesinden sızdırılan BBC'nin gördüğü belgeler bu iddianın yanlış olduğunu ortaya koyuyor. Haziran 2018'de yapılan gizli bir duruşmada yargıçlar, "villaların etkin ve tek sahibinin Kerimov ve ailesi" olduğunu gösteren kanıtlar ortaya koydu. Kanıtlar arasında Kerimov ve yeğeninin Swiru Holding'in gerçek sahipleri olduğunu gösteren üç bankadan alınmış kayıtlar vardı. Bunlar, Studhalter, Kerimov ve yeğeni Nariman Gadzhiev tarafından imzalanmıştı. Mahkeme kayıtlarına göre Studhalter, "banka tarafından tutulan ve Süleyman Kerimov veya Nariman Gadzhiev tarafından imzalanan belgelerin sahte olduğunu" iddia etti.

Sorulara yanıt veren Studhalter, aynı banka çalışanı tarafından iki ayrı bankada sahte belgeler düzenlendiğini iddia etti ancak bunun nedenini bilmediğini söyledi. Studhalter ayrıca: "İsviçre Federal Vergi İdaresi ve Fransa'daki bir mahkeme tarafından onaylandığı üzere, 2019 yılında şirketi satana kadar Swiru Holding'in tek sahibiydim" dedi.

Kerimov'un Fransız avukatları da, "Yıllarca süren soruşturmanın ardından müvekkillerinin herhangi bir cezaya çarptırılmadığını" söyledi. Studhalter, Fransa'daki dört villanın da satıldığını söyledi. Fransa'daki resmi kayıtlar, mülklerin sahibi olan şirketlerin gerçek sahibinin Kerimov'un kızı olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster