Foto GaleriYaşamİşte ıhlamurun hiç bilmediğiniz faydaları

İşte ıhlamurun hiç bilmediğiniz faydaları

6 / 9 İşte ıhlamurun hiç bilmediğiniz faydaları
28 Ekim 2016 - 10:30

Ihlamur Dolaylı Olarak Kalp Sağlığına Faydalıdır: Ihlamurun direk olarak kalp sağlığına faydalı olduğunu söylemek zor ama damarlar üzerinde olumlu etkisinden dolayı kalp sağlığına da faydalıdır diyebiliriz. Damar tıkanıklıklarına engel olduğu için tıkanıklıktan kaynaklanan kalp yorgunluğunu veya olası hastalıklardan koruma özelliğine sahiptir. Damar sertliğinin oluşmasına izin vermez ve kan akışını hızlandırdığı için damarların etraflarında oluşabilecek tabakalara engel olur. Aynı zamanda bu katkılarıyla birlikte kanı kısmen temizleme özelliğine sahiptir diyebiliriz.

Astım ve Bronşit Hastalıklarına İyi Gelir: Ihlamurun genel anlamda solum yollarına iyi geldiğini söylemiştik. Ihlamurun nefesi açıcı özelliği de vardır. Kış aylarında üşütmeden dolayı meydana gelen bronşit hastalığına iyi gelir. Bronşları yumuşatıcı ve rahatlatıcı özelliği vardır. Astım ataklarını yatıştırdığı söylenmektedir. Karaciğerde meydana gelen iltihaplar üzerinde önemli etkisinin olduğunu savunan uzmanlar da vardır. Özellikle kronik alerjik astım hastaları için düzenli olarak tütekiminin tavsiye edildiği söylenebilir. Alerjik astıma karşı etkili olabilir ve rahatlama sağlayabilir. Önceden tüketilmeye başlanması atakların daha hafif geçmesini sağlayabilir.

Ihlamurun Hipertansiyona İyi Geldiği Söylenmektedir: Yaygın bir kanaat değil ama bazı uzmanlar ıhlamurun hipertansiyona da iyi geldiğini söylemektedirler. Tansiyonu sağlıklı seviyede tutmada az da olsa rolünün olduğu söyleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster