Foto GaleriTeknolojiİlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!

İlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!

5 / 8 İlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!
13 Eylül 2021 - 11:14

Tarih: Kasım 2021

Görev: Artemis I

Artemis I, NASA'nın derin uzay keşif sistemlerinin ilk entegre testi olacak. Artemis I, giderek karmaşıklaşan bir dizi görevin ilki olarak öne çıkıyor. İnsan derin uzay araştırmaları için bir temel sağlayacak ve insan varlığını Ay'a ve ötesine genişletme konusundaki kararlılığımızı gösterecek. Artemis I, mürettebatsız bir uçuş testi olacak. Bu uçuş sırasında uzay aracı, yaklaşık üç haftalık görev boyunca Dünya'dan 280 bin uzağa, Ay'ın da binlerce mil ötesinde seyahat edecek. Orion, uzay istasyonuna yanaşmadan astronotların yaptığı herhangi bir gemiden daha uzun süre uzayda kalacak ve eve her zamankinden daha hızlı ve sıcak dönecek.

Tarih: 24 Kasım 2021

Görev: Çift Asteroid Yönlendirme Testi

NASA'nın gezegen savunması için ilk uçuş gösterisi olan Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART), bir asteroit çarpma tehdidi durumunda Dünya'yı korumak için bir yöntemi test etmeyi ve doğrulamayı amaçlıyor. Görev, asteroidin yörüngesini kinetik etki yoluyla kaydırmayı hedefliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster