Foto GaleriTeknolojiİlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!

İlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!

7 / 8 İlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!
13 Eylül 2021 - 11:14

Tarih: 2028-2030

Görev: DAVINCI+ ve VERITAS

Adını vizyoner Rönesans sanatçısı ve bilim adamı Leonardo da Vinci'den alan DAVINCI+ misyonu, 21. yüzyıl teknolojilerini dünyaya getirecek. NASA, yörünge aracını 2028 ile 2030 arasında fırlatmayı beklediğini söyledi. 500 milyon dolarlık bütçe ayrılan misyonla ilgili NASA yetkilisi Bill Nelson, "Bu iki kardeş misyonun amacı Venüs'ün yüzeyinde kurşunun nasıl olup da eridiğini, gezegenin nasıl adeta cehenneme benzediğini anlayabilmek" dedi. Venüs'e iki uzay aracı gönderme projesi, NASA tarafından, planların potansiyel bilimsel getirisi ve yapılabilirliği açısından uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeden sonra kesinleşti. Venüs'e gidecek iki araçtan birinin adı DAVINCI+. İngilizce, "Venüs Derin Atmosfer Asal Gazları, Kimyasal ve Görsel İnceleme" misyonunun baş harflerinden oluşan Davinci+ uzay aracı, Venüs'ün atmosferinin ölçümlerini yaparak nasıl geliştiğine dair daha ayrıntılı bilgi sağlayacak. Aynı zamanda, gezegende bir zamanlar bir okyanus bulunup bulunmadığını da belirlemeye çalışacak.

Venüs'e gönderilecek ikinci uzay aracının adı ise VERITAS. Bu da İngilizce "Venüs Salımlılık, Radyo Bilimi, InSAR (radarla haritalandırma tekniği), Topografi ve Spektroskopi" adının kısaltması olarak kullanılıyor. Bu ikinci araç bir tür radar yardımıyla gezegenin yüzeyindeki yükseltileri tespit edip hala aktif yanardağlar ve depremler olup olmadığını belirlemeye çalışacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster