Foto GaleriTeknolojiİlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!

İlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!

2 / 8 İlk kez olacak: NASA duyurdu... Dünya kilitlendi!
13 Eylül 2021 - 11:14

Milliyet'ten Nazlı Erdol Akar'ın derlediği habere göre; NASA, Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması planlanan yeni nesil James Webb Uzay Teleskobu'nu 18 Aralık’ta fırlatmaya hazırlanıyor. Testleri başarıyla tamamlanan ve Webb olarak anılan proje kapsamında James Webb teleskobu, 18 Aralık’ta Güney Amerika’nın kuzey batı kıyısındaki Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Üssü’nden, ESA’nın kargo roketi Ariane 5 ile uzaya gönderilecek. James Webb Teleskobu, sahip olduğu ileri optik donanımlar sayesinde güneş sisteminden, görüntülenebilir en uzak galaksilere kadar evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek. Daha önce 2019'da fırlatılması planlanan teleskop, evrende ışıyan ilk yıldızların parıltısını görmek için son teknoloji aygıtlardan ve devasa bir aynadan faydalanacak.

Elbette NASA'nın gelecekteki projeleri bununla sınırlı değil. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın duyurduğu diğer heyecan verici projeleri bir araya getirdik. Özellikle aralarında biri var ki, tüm dünyada heyecanla bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster