Foto GaleriYaşamFBI tarafından yapılan en saçma 10 şey

FBI tarafından yapılan en saçma 10 şey

3 / 11 FBI tarafından yapılan en saçma 10 şey
01 Ağustos 2018 - 11:40

2. İspanyol siyasetçi Usame bin Ladin oldu

FBI, 1998 yılından beri Usame bin Ladin'in 'aranıyor' afişleri için tek bir fotoğraf kullanıyordu. Fakat 2010 yılında Usame bin Ladin, orta yaşlı değil yaşlı biriydi.

FBI zamanın insanları nasıl değiştirdiğine dair gerçeği bir türlü görmek istemiyordu. Usame bin Ladin büyük olasılıkla yaşlanmış, saçları beyazlamış ve yüz hatlarında çizgiler ve sarkmalar belirginleşmişti. Usame bin Ladin'in uzun yıllar bir mağarada yaşadığı gerçeği de gün gibi ortadaydı.

FBI gibi büyük bir devlet kurumunun bu tip zaman deformasyonlarını dikkate aldığını ve yaşlandırma süreci gibi teknikler uyguladığını düşünebilirsiniz. Fakat FBI, bu teknikleri kullanmaktan çok uzaktı ve Google arama motoru onlar için en doğru seçenek gibi görünüyordu. 

FBI, Google kullanmak yerine stok fotoğrafı kullansaydı en azından daha az rezil olacaktı. Fakat BBC'ye göre FBI, dünyanın bir numaralı aranan adamı Usame bin Ladin'i İspanyol siyasetçi Gaspar Llamazares ile eşleştirdi.  

Büyük rezaletten haberi olan Llamazares, FBI'ın büyük bir hataya imza attığını ve güvenlik anlamında kendisini rahat hissetmediği için bundan böyle ABD'ye seyahat etmeyeceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster