Foto GaleriYaşam‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

6 / 6 ‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?
20 Şubat 2017 - 08:16

HAYATTA EN BAŞARILI OLAN İSİMLER BİLE YAŞAM KOÇU DESTEĞİ ALIYORLAR

-Tam olarak mesleğiniz nedir? Nasıl bir eğitimden geçtiniz?

Defne uğurluel: Bilinçaltına yönelik bir meslek ya da okul yok. Bunlar tamamen yurtdışından öğretilmiş olan bir eğitim sistemi. İsviçre ve Yunanistan’da eğitimler aldım. En çok da İsviçre ‘de eğitimler aldım. Mesela Rusya bu konuda çok iyi... Bilinçaltı çok basit bir problem ve bunun iyileşme süreci var. Basit ama kişi bunu o kadar karmaşık hale getiriyor ki tabi ki zihin devreye giriyor burada. Kişi zaten problemini, yaşadığı kısır döngüyü biliyor.

-Size gelen danışanlarınız arasında hayatta başarılı olmuş, örneğin iş adamı, üst düzey yöneticiler var mı?

Defne Uğurluel: Var tabi ki... En başarılı olanlar bile yaşam koçu desteği alıyorlar. Liderler, siyasetçiler, başarılı insanlar, ünlüler hepsinin benzeri sorunları olabilir. İnsanlar, “Onun kaderi böyle ve başardı” der ama hayır, her insanın kaderi kendi çabasına bağlıdır. Araştırmacı insan her şeyde kazanır çünkü kendine yatırım yapar. Zihin sürekli öğrenmek ister. Ancak zihnin içine bir şey atmazsak da kendi kendini öldürür. Mesela 25 yaşında bir çocuk ODTÜ’yü kazanmış, bir ara psikolojik sorunlar yaşamış ve ailesinden ilk defa ayrılıp Ankara’ya gitmiş. Başka bir üniversiteyi tercih etmiş. Öğretmen, “Bu kadar çok bilgiyi aldın, her şeyi çok biliyorsun, beynini yaktın” demiş. O günden beri çocuk etrafta ‘Beynim yanık’ diye dolaşıyor. Bu çok önemli ve beyin asla yanmaz. Bir psikoloğa gidiyorlar, “Sende kafası çok iyi çalışan birinin hastalığı var” diyor. Bana geldi ve çözdük. Çocuk kendini tamamen kapatmış. 7 yıldır bununla uğraşmış. Okulu bırakmış, İstanbul’a dönmüş. Bundan çok etkilenmiştim.

Bir başka danışanım geldi, 21 yaşındaydı. Ortaokul çağında bir kıza arkadaşlık teklif ediyor. Kız da, “Biz seninle dost kalalım” diyor. O gün bir inanıyor ve kapatıyor kendini, 21 yaşına kadar hiçbir kadına yaklaşmıyor. Babası getirmişti, “Benim oğlumu çözün, bir takım korkularım var, ne oluyor” diye. İlk baktığımızda orada yaşamış olduğu travmayla birlikte duyguları kayıt yapıyor o yüzden de kimsenin yanına yaklaşamamış. Ve kendini gidip kadınlara ifade de edemiyordu. İşin garip tarafı sadece kadınlara karşı değil erkeklere karşı da böyle olmuş. Aslında bütün ilişkilerine yansımış. Bilinçaltı hep hatırlatır.

Başarısız olduğunuz bir danışanınız oldu mu?

Defne Uğurluel: Hiç olmadı. İnanmayan kişi zaten buraya gelmiyor. Kişi ben bu değişimi istiyorum dediği anda ise bu değişimi ve dönüşümü yaşıyor. Çünkü bilinçaltı kişiye aittir ve bu kapıyı da kendisinin açması gerekir ki biz de içeri girip oraları düzenleyip temizleyip çıkabilelim. Zorla olacak bir şey değil.
[email protected]

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster