Foto GaleriYaşam‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

3 / 6 ‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?
20 Şubat 2017 - 08:16

PARA KAZANMAK TAMAMEN KİŞİNİN BİLİNÇALTI İLE İLGİLİ

-Bu mesleğe psikoloji okuduğunuz için mi başladınız?

Defne Uğurluel: Evet, aynen öyle. Kendimde aşmam gereken blokajlarım ve tıkanıklıklarım vardı. Mesela yıllar önce bir iş kurdum, bilinçaltımda “kadınlar para kazanamaz” diye bir blokaj olduğu için iflas ettim. Otel gruplarına endüstriyel temizlik ürünleri yapıyordum. Annem, “Kadınlar para kazanamaz, evde oturur” dediği için bilinçaltım bunu kabul ediyor. Bilinçaltı temizliğine gittiğimde ve eğitmen olmaya karar verdiğimde hüngür hüngür ağlamıştım. Bütün zemini ben hazırlamıştım. Bilinçaltında “Burada iş yapılmaz, piyasa çok kötü ve paramı alamam” diye düşündüm ve gerçekten de paramı alamadım biliyor musunuz? Kendi kendimi kodlamıştım ve iflasa kadar gittim. Ve ondan sonra baktım ki her şey benim bilinçaltım ile ilgili.

Bilinçaltınıza blokaj vermek için sadece gözünüzü kapatmanız yeterli. Anında cevap gelir aslında. O yüzden ben iflas ettikten sonra bilinçaltı çalışmalarına geri döndüm. Bu da benim çıkış kapım oldu. Bütün almış olduğum eğitimler beni her yere götürdü ve çok farklı kapılar açtı, beni ileriye taşıdı.

Bunları yaşadıktan sonra bilinçaltı terapisti olmaya karar verdim. 2009 yılından beri bilinçaltı temizliği yapıyorum. Blokajlardan bir tanesini daha öğrenirken transa aldılar beni, “Neden sizce iflas ettiniz?” denildiğinde “Kim sebep oldu buna?” diye bir soru geldi. Cevap olarak “Ben” dedim. Bütün kehaneti kendi kendime ben gerçekleştirdim. Bilinçaltındaki kayıtlarımda var olanlar dış dünyada karşıma çıktı. Benim içimde bir değersizlik duygusu var ise eğer bana değer vermeyen bir insan karşıma çıkıyor.

Bu işi başaramam diyorsam ve çocukluğumda kodluyorsam sisteme bilinçaltıma kayıt ediliyor. Mesela 40’lı yaşlarda bir beyefendi gelmişti ve 20’li yaşlardan sonra hiçbir şekilde dikiş tutturamamış ve sürekli iflas etmiş. Burada koltuğa oturduğunda seansa aldığımızda ortaokul öğretmeni kendisine babasını çağırmış ve onun yanında “Bunu okuldan al, bundan hiçbir şey olmaz” demiş. Adam 40’lı yaşını geçmiş ve hala hiçbir şey yapamamış. Hüngür hüngür ağladı. O kadar net bu kaydı hatırlayabiliyor.

Para kazanmanın bir yerden mezun olmakla da ilgisi yok. Tamamen kişinin bilinçaltı ile ilgili. Kişi isterse ilkokul mezunu olsun hiç fark etmiyor. Ancak kişinin bilinçaltında, hedefinde, niyetinde kurmuş olduğu kodlarında parayla ilgili bir blokajı yok ise, “Ancak ben ortaokul mezunuyum, benim dışımda üniversiteye gitmiş ve kariyer edinmiş bir sürü insan var, parayı onlar kazanabilir” diyorsa hayatta istediği parayı kazanamaz.

-Peki, kişi yeteneksiz ve gerçekliliğin dışında farklı şeyler istiyorsa durum ne olur?

Defne Uğurluel: Her şey hayallerle başlıyor çünkü bilinçaltı görsel semboller ve hayallerle çalışır. Hayal ve gerçeği ayırt edemez. Olumlu ya da olumsuz bakmaz. Negatif ya da pozitif onu hiç ilgilendirmez. Ki biz bunu en çok rüyalarımızda fark edebiliriz. Bir rüya görürüz mesela yüksek bir yerden düşeriz, korkarız ve gerçekmiş gibi sanırız. Yanımızdaki “Rüya gördün” diyebilir ancak biz onu gerçekmiş gibi yaşarız. Hayalleri olsun problem değil, kişi bunu isterse başarabilir zaten. Tabi bilinçaltında paraya karşı olumsuz bir düşüncesi yoksa.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster