Foto GaleriYaşam‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

4 / 6 ‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?
20 Şubat 2017 - 08:16

BİZİM HAYALE DEĞİL, GERÇEĞE, SOMUT ŞEYLERE İHTİYACIMIZ VAR

-Bilinçaltı kayıtları daha çok çocuklukta yaşananlardan mı oluşuyor?

Defne Uğurluel: Evet, çocukluktan getirdiğimiz şeyler. İleride de kayıtlar yapıyor ama kök inançlar oluyor. Kök inançlar çok önemli. Mesela bir kişi hayatında çocukluğunda annesi, babası ailesinde bir fakirlik dönemi var ise ve çocuk bunu modellemiş ve benimsemiş ise maalesef hayatında para kazanamıyor. Kazansa da geliyor gidiyor bir döngünün içinde devam ediyor. Zenginler bile kaybetme korkusuna giriyor. Çocuğa korkuyu aşıladığı anda çocuk parayı kaybediyor. Her türlü sistem galip geliyor. Olumsuz her şeyi yaşatıyor.

-O zaman sistemi onarıp iyileştirmek mi lazım?

Defne Uğurluel: Aynen öyle. Çok farklı insanlar geliyor. Panik atak, depresyon, öz güven eksikliği, bolluk frekansına geçemeyenler, ilişkilerinde başarılı olamayanlar, aldatılanlar, okul okumuş kariyerini bir türlü aşamayanlar, sevilme ret edilme korkusu olanlar geliyor. Ana hatları genelde bunların üzerinde dönüyor. Bir şekilde akış yok ya da kendimi ifade edemiyorum ya da herkese yardım ediyorum kimse benim için bir şey yapmıyor diyor.

-Danışmanlık için gelenlerin ortalama profili nedir?

Defne Uğurluel: Her kesimden var. Kendi işini yapanlar var, çalışan, öğrenci, değişik yaş gruplarından var, zengini de fakiri de var. Ünlülerde dahil olmak üzere. Ayrıca çocuklar da var içlerinde. Mesela bilinçli aileler var çocuğumda bir takım değişiklikler gördüm diyorlar, geliyorlar. Artık kayıtlar ortaokul, lisede çıkıyor mesela. “İçine kapandı, sigara içmeye başladı, bana asi davranmaya başladı” diyorlar. Sayarsak başlıklar o kadar çok ki… Çocuk bir değişim içerisinde belli. İşin garip tarafı çocuklarda genç yaşlarda blokajları yeni olduğu için çabucak bariyerleri yıkılıyor. Çözüme anında ulaşıyorsunuz. Maksimum 4 seansta tamamen bariyer kırılıp yeni bir yapılanma içerisine giriyor kişi.

-Bir de “negatif düşünmeyin, pozitif olursanız hayatınız daha kolay olur” şeklinde bir yaklaşım var. Negatif düşüncenin temeli bilinçaltı dersek doğru olur mu?

Defne Uğurluel: Bilinçaltını değiştirdiğiniz zaman evrenle mesaja geçip bir şeyler istiyorsunuz. Olumlu düşünmek çok güzel bir şey fakat, olumsuz da düşünebiliyoruz. Kredi kartı borcum, ev kiram var, faturalarım sırada ve ben diyorum ki “Her şey çok güzel olacak”. Bu gerçek değil. Henüz hiç deneyim etmedim. Ancak olumsuzluğu hep deneyim ediyorum. Ben burada olumlu düşünürken, altta olumsuzluklar olduğu için bir bakıyorum birkaç gün sonra hesap hareketlerimde hiçbir değişme yok. Hala kiram ödenmemiş. Ya da faturalarım halen duruyor. Bu sefer “Hadi ya, olumlu düşünmek ne ki, istedim ve olmadı” diyorum. Bu sefer kişileri olumsuz yöndeki inançları da yıkıyor. Ancak alttakileri temizleyip üzerine olumluları koyarsak işte o zaman gerçekleşiyor. Bizim hayale değil, gerçeğe, somut şeylere ihtiyacımız var. Hayal dünyasında kaybolmayalım, bu çok önemli. Bir gün boyunca ne düşünüyorsanız yazın bir kâğıda bakın ne düşünüyorsanız o gün onu yaşıyorsunuz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster