Foto GaleriYaşam‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?

5 / 6 ‘Bilinçaltı’nın sırlarını biliyor musunuz?
20 Şubat 2017 - 08:16

BİZ KİŞİNİN BİLİNÇALTINDAKİ ÖZEL HAYATINI ÖĞRENMİYORUZ, PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ

-Bilinçaltını oluşturan duygular mı düşünceler mi?

Defne Uğurluel: Duygular... Bilinçaltı dediğimiz yer duygular aslında. Biz oradaki duyguları besledikçe karşımıza aynıları çıkıyor. Bilinçaltını beslemeyi bırakıp temizleme yaptığımız zaman yeni olanlar çıkmaya başlıyor. Eğitmenler çok önemli. Çünkü duygularda bilirkişi ve eğitmen devreye girdiği anda olay değişiyor çünkü biz onlara inanıyoruz. Başarısız olduğuna inandığı anda okuldan kopabiliyor. Sadece okuldan kopmakla da kalmıyor ileriki yaşantısına kadar etkiliyor. Bilinçaltındaki bu olumsuz kayıtları etkileyenler aile başta olmak üzere, yakın çevremiz sonra okul hayatımız geliyor. Öğretmenlerimizden aldığımız travmalar, arkadaşlar daha ileriki dönemde iş hayatı, kolektif inançlar derken meyvelerini toplamaya başlıyoruz.

-En çok karşılaştığınız sorunlar neler?

Defne Uğurluel: Para, özgüven, sevilmek, kendini ifade edememek, erteleme... Mesela buraya gelmek için randevu alıp sürekli iptal edenler var. Onların zaten en büyük şikayeti, “Hayatımda her şeyi sürekli erteliyorum.” Bir türlü harekete geçemiyorlar çünkü bilinçaltı onları tutuyor. Zar zor gelebilirlerse “Keşke daha önce gelseydim” diyorlar. Bilinçaltı getirtmiyor, buraya gelmesini bile engelliyor. Birçok insanda ‘sanırım benim kaderim bu ve Allah bana bunu yazdı’ inancı var. Bir de en büyük sıkıntı “Birçok yere gittim ve hiç faydasını göremedim” sözü. Çünkü bilinçaltına müdahale edilmiyor. Kendim de yaşadığım için bilinçaltıma müdahale edilmediği için ilerleyememiştim. Bütün veri bilinçaltımdan geliyor, gidiyorum, gidiyorum, hop geri, aynı kısır döngüye devam ediyorum.

-Seanslarınız nasıl yapılıyor, bireysel mi, grup mu?

Defne Uğurluel: Bireysel yapıyoruz. Konferanslar farklı biraz daha yaşam koçluğu, yön gösterme gibi. Zaten kişi orada bir şeyleri fark edip bilinçaltı temizliğine de geliyor. Bilinçaltı temizliği bireysel seanslarla çok daha sağlıklı ilerler. Çünkü herkesin problemi farklı ve özel… Bilinçaltı temizliği ile ilgili çok önemli bir şey daha var. İnsanlarda ‘benim bir sırrım var ve öğrenecek’ korkusu var. “Eyvah benim bilinçaltımı öğrenecek” aslında tuzak burada. Bilinçli zihin mantık arar. Biz bilinçli zihin ile özel şeylerimizi saklayabiliriz. Bilinçaltında böyle bir şey olmaz zaten. Çok büyük tuzaktır bu insanlarda. Tabi ki herkesin bir özel hayatı ve gizlediği bir şeyler vardır. Ancak amacımız onu burada öğrenmek ve deşifre etmek değil. Biz magazinci değiliz sonuçta. Kimsenin özel hayatını öğrenmiyoruz. Kişinin problemlerini çözüyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster