10 yıl görevde kaldı başaramadan gitti

Türk bankacılık sektörünün son 10 yılında ismi sıkça anılan Hüseyin Aydın, göreve geldiği gün koyduğu hedefi gerçekleştiremeden gitti.

FINANSGUNDEM.COM

Çiftçi başta olmak üzere kitlesel fonlama amacıyla kurulan Ziraat Bankası’nın son 10 yılına damga vuran Hüseyin Aydın en önemli hedefini gerçekleştirmeden gitti! 

1959 Artvin Borçka doğumlu Hüseyin Aydın, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi mezunu. Meslek hayatına ilk olarak Ziraat Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak başlayan Aydın, daire başkanlığı, Duisburg / Almanya Temsilciliği ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2005 yılında Halkbank Genel Müdürlüğü’ne getirilen Aydın, 2011 yılına kadar bu görevde kaldıktan sonra 15 Temmuz 2011'de Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne atandı.

FİNANSAL GRUBA DÖNÜŞTÜRECEKTİ

Aydın göreve gelir gelmez, Ziraat Bankası’nı bir holding benzeri finansal gruba çevirip halka az etmeyi planladığını açıklamıştı.

Hüseyin Aydın 2014 yılı başında yaptığı açıklamada, “Ziraat Bankası bu ülkenin çok değerli bir aktifi. Biz şu an itibariyle halka arza hazırız” demişti. Hüseyin Aydın göreve geldiği günden bu yana en büyük hedeflerinin halka arz olduğunu açıkladı ancak, bu hedefi gerçekleştiremeden gitti!

Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!

Hüseyin Aydın’ın aldığı ücretlerin toplamı ne kadar?

Ziraat ATM’si, Hüseyin Aydın’ın Yeri… Tesadüfün böylesi!