BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!----

Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!

Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!
26 Mart 2021 - 12:07 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevine Alpaslan Çakar atanırken, bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Burhaneddin Tanyeri getirildi.

FINANSGUNDEM.COM

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Genel Müdürlük görevine Alpaslan Çakar getirildi. 15 Temmuz 2011'den bu yana Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Aydın, bankanın bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu sonrası görevini Alpaslan Çakar’a devretti. Alpaslan Çakar, bankanın Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığına da Burhaneddin Tanyeri getirildi. Devir teslim töreni, Ziraat Bankası’nın Ankara’daki Tarihi Genel Müdürlük Binası'nda gerçekleştirildi.

ALPASLAN ÇAKAR HAKKINDA

Alpaslan Çakar, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve 1996 yılında Ziraat Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Çakar, Bölge Baş Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı yaptı. 2010 yılından itibaren Bireysel Bankacılık, Operasyonel İşlemler, Dağıtım Kanalları Yönetimi ve Ödeme Sistemleri alanlarında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Son olarak Haziran 2018'de Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Alpaslan Çakar, bugün itibarıyla Ziraat Bankası Genel Müdürü oldu. Çakar, Ziraat Finans Grubu iştiraklerinden Ziraat Teknoloji, Ziraat Hayat Emeklilik, Ziraat Sigorta, Ziraat GYO, Ziraat Bank International AG ve Ziraat Moskova’da Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği görevlerini de yürüttü. Alpaslan Çakar, evli ve dört çocuk babası.

TBB’DE YENİ SEÇİM YAPILACAK

Hüseyin Aydın aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği yönetim kurulu başkanı idi. Genel müdürlük görevi ile birlikte TBB başkanlığından da ayrıldı. Bankacılık kaynakları Aydın’ın yerine gelecek isim için yeniden seçim yapılması gerektiğini belirtirken başkanın yine kamu bankalarından olacağını dile getirdi.

Hüseyin Aydın'ın yerine kim gelecek

Hamza Yerlikaya Vakıfbank yönetim kurulundan çıkarıldı

Hüseyin Aydın görevi bırakıyor

Hüseyin Aydın kimdir?

 

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ülkem için 30 Mart 2021 22:49

    Alparslan ÇAKAR, Ziraat Bankasında yetişen bir değerdir. Kendi bankasında Genel Müdür oldu. Allah yolunu açık etsin. İşinin ehli, mütevazi ve anlayışlı altın kalpli bir bankacı. Bilsin ki, başarısı İçin dua eden bu ülkeyi kendi öz varlığından fazla seven geride bu göreve gelmek isteyen insanlar var, Alparslan Beyin başarısı onların İçin de referans olacak. Sektörde bir bankacı olarak çok sevindik. Osman Arslan Bey, Alparslan Bey bu ülkenin değerleri, sahip çıkalım.

  • Y. Polat26 Mart 2021 17:43

    Hesabima giriyor, ancak dövizimi satamiyorum. Bu operasyonun arkasinda kim var acaba  ? Kim bunu, kimin adina ve niçin yapar ?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Mart 2021 16:03

    Yeni Genel müdürü kutlarım.anlaşılan tepeden getirilmemiş bu sevindirici.Tezgahtan ve bankanın içinden kendisini yetiştirmiş ve kanıtlamış birisi görülmekte görevinde başarılar dilerim.

  • Xyz26 Mart 2021 22:48

    Türkiye de eskiden torpil vardı, artık bir yere gelmek için torpil bile iş yapmıyor. Füze bulmak lazım, demek ki bu arkadaş füzeyi bulmuş :)

  • vatandaş26 Mart 2021 15:50

    Hüseyin Aydın döneminde kendisi ve ailesininde odağında olduğu çok sayıda şaibeli kredi oldu ve banka büyük zararlara uğradı. Umarım bu konularada aydınlatacak, yargıya aktaracak dürüst ve asli görevi olan tarım eksenli bir yönetim sergiler. Umarım cesur olur ve bunun şimdiki iktidar sahiplerinin değil halkın imkanları olduğunu unutmaz. İktidarlar gelir geçer baki olan Türkiyemizdir. Kendisine gerçekten başarılar ve kolaylıklar  dileriz. Böyle bir dönemde üslendiği görevde Allah yardımcısı olsun

  • Bora26 Mart 2021 14:00

    Tmsf TVF nin n elindekiler dahil devletin kontrolundeki bütün bankalar birleştirilmeli. Tek ( veya iki) büyük derin bir banka haline getirilmeli. Büyük sağlanır. Gyo lara ait Bankalara ait bütün gyo lar da birleştirilmeli. Hatra CHP ye işbank hisseleri satma hakkı verilsin (şişecam grubu da banka dışına satılarak, borsada halka ihraç ta edilebilir, çok sayıda nitelikli alıcıya da satılabilir) de sattıktan sonra işbankası da bu birleşmeye dahil edilsin.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Mart 2021 16:02

    Aslında iş bankasın dan chp kovulmalı .bu pay iş bankasına şartlı satılmalı fabrikalar kurmak şartları ile.

  • Banking 26 Mart 2021 13:56

    Bütün devlet bankaları birleştirilip, 2 bankaya düşürülmeli.

  • waw26 Mart 2021 12:42

    Hamza Yerlikaya da İMD ye atanmış. Adamlar, kalitelileri beyin göçi olarak alıyor. Biz Hamza gibi bir ekonomik dehayı kaybettik. Adamın mepğerse oxfofd diploması varmış. biz lise diploması yokmahkeme kararı var diye tartışıyoruz. Bu ülke buyuk değerlerini beyin göçi veriyor. Neyseki, Genel mudur dunyabankası işteklifini kabul etmemiş ve ulkesi için çalışmayı kabul etmış. Allah razı olsun cumlesınden. Amin. Yoksa üniversitelerden ekonomi alanında mezun 1 genç yok. Herkes lise menuzu yuksek rakamlara özel sektode çalışıyor, devlet işlerinde maaş az.

  • şevki26 Mart 2021 12:21

    bu da mı bayburtlu?

  • Şemşi Mandal26 Mart 2021 16:05

    Ne kardeş bayburtlu ALLAH kulu bu ülkenin vatandaşı değil mi.sana neresi battı söylermisin.