Ana SayfaPara PiyasaFed etkilese de altın hala güvenli liman!---

Fed etkilese de altın hala güvenli liman!

1 / 6
Fed etkilese de altın hala güvenli liman!
21 Nisan 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

Finansbank Bireysel Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, altının son günlerde dalgalı bir seyir izlese de güvenli liman olma özelliği ile yatırımcılar tarafından her zaman uzun vadeli bir araç olarak görüldüğünü söyledi.
İç ve dış piyasada altına ilişkin beklentileri değerlendiren Aydın, altın fiyatlarının birçok dışsal faktör ve Gündem maddelerinden etkilendiğine ve dalgalı bir seyir izlediğine işaret etti. Piyasayı yönlendiren ekonomik verilere istinaden, bazı dönemlerde farklı yatırım enstrümanlarının ön plana çıktığını kaydeden Aydın, Milliyet'e şu değerlendirmeyi yaptı:

Uzun vadeli yatırım

“Diğer tarafta altın her zaman uzun vadeli bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Son zamanlardaki hareketliliğin temel nedeni Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını azaltması ve gelişmiş ülkelerde bir iyileşme beklentisinin yayılması olarak görünüyor.

Piyasalar normalleştikçe ‘güvenli liman’ arayışının düşmesinin altına olan ilginin azalmasına yol açabileceği belirtiliyor. Ancak bu veriler hem her an değişebilmekte hem de her piyasa için farklı olarak yorumlanabilmektedir. Yalnız ABD değil, Çin ve Hindistan gibi hem büyük global oyuncular hem de geleneksel olarak altın biriktiren ülkelerin talebindeki farklılaşmalar, Japonya ve Avrupa Merkez Bankası kararları ve bunlarla ilgili beklentiler de volatiliteyi artırıyor.

Başta Ukrayna’da olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen jeopolitik gelişmeler de altın fiyatlarını etkiliyor. Altın uzun vadede talep görmeye devam eder. Altına  uzun vadeli olarak bakılması gerekir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster