BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbe girişimi yabancıyı korkutmadı----

Darbe girişimi yabancıyı korkutmadı

Darbe girişimi yabancıyı korkutmadı
05 Ağustos 2016 - 03:22 www.finansgundem.com

Finansal Kurumlar Birliği Başkanvekili Baydar, dünyanın en büyük faktoring organizasyonu FCI’ın, uluslararası etkinliğini 19 Temmuz’da Türkiye’de gerçekleştirmesini "Türkiye ekonomisine güven" olarak değerlendirdi

FETÖ darbe girişimi uluslararası şirketlerin gözünü korkutmadı, 15 Temmuz’dan dört gün sonra dünyanın en büyük uluslararası faktoring organizasyonu Factors Chain International (FCI), 19 Temmuz’da Türkiye’ye gelerek, ‘ekonominize güveniyoruz’ mesajı verdi. Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkan Vekili ve FCI Başkan Yardımcısı Çağatay Baydar, toplantı tarihi olan 19 Temmuz’un aylar öncesinden belirlendiğini, 15 Temmuz’da yaşananlardan sonra da iptal edilmediğini belirterek, “İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde FCI etkinliğinin Türkiye’de düzenlenmesi ülkemiz açısından çok önemli. Sektörümüz adına böylesine önemli bir toplantının iptal edilmeyip gerçekleşmesi Türkiye’ye olan güvenin, ekonomimizin sağlam yapısının, ülkemize ve sektörümüze verdikleri yüksek değerin bir göstergesi” dedi.

ALACAĞI FİNANSE EDİYORUZ

Çağatay Baydar, FCI’ın 90 ülkede, 400 adet muhabiriyle, uluslararası bazda faktoring hizmetleri sunduğunu ifade ederek, faktoring sektörünün yıllık cirosunun toplamının 3 trilyon dolara ulaştığını kaydetti. Baydar, Türkiye’de hali hazırda 19 üye şirketi bulunan FCI’ın, önümüzdeki dönemde üye sayısını artırmayı hedeflediğini vurguladı. Çağatay Baydar, Türkiye’de, faktoringin hızla gelişen finansal ürün olduğuna ve ticaret yapan tüm işletmeler için banka kredilerinden farklı olarak kısa vadeli alacakları finanse ettiklerine değinerek, faktoringin reel sektörün hızla nakit yönetimine dair çözümler bulabildikleri güvenilir bir finansal enstrüman olduğunu kaydetti.

İHRACATA DESTEK

Çağatay Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasal denetimler ve yükümlülükler sektörümüzü yavaşlatmadı aksine büyümesine katkı sağladı. Faktoring, toplam olarak büyürken ihracat faktoringi toplam hacmin içinde daha fazla pay alır hale geldi. Daha iki-üç yıl önce toplam faktoring hacminin yüzde 15’i ihracat faktoring oluşurken bu, 2016 yılında yüzde 25’lere ulaştı. Türkiye toplam ihracatının üçte ikisi finanse ediliyor. Bunun içinde faktoringin payı, yüzde 5’lerden yüzde 8’lere ulaştı. Bu hızlı gelişme bizi, ihracat faktoringi piyasasında dünya ikinciliğine çıkardı. Ayrıca son 6 yıldır faktoring kuruluşlarının uluslararasındaki birliği FCI, Türkiye’deki faktoring şirketlerini, en iyi faktoring şirketi olarak seçiyor. Haliyle uluslararası faktoring piyasasında Türkiye özel bir öneme sahip.”

EXİMBANK SAYESİNDE 238 ÜLKEYE GARANTİLİ İHRACAT

Faktoring şirketlerinin Eximbank’ın kredi sigortası kapsamında limit tahsis ettiği alıcıları da finanse edebileceklerini belirterek, şunları söyledi:
“FCI kanalıyla aldığımız garanti hizmetlerine 238 ülkeyi kapsayan Eximbank sigortasını eklemiş olacağız. Ayrıca ticarette gittikçe uzayan vadeleri mevcut sistemde 180 güne kadar alabilirken, Eximbank sigortasıyla 360 günlük işlemlere de taraf olabileceğiz. Böylece, mevcutta Eximbank sigorta poliçesine sahip ihracatçılar, bu poliçeleri teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden finansman sağlayabilecek, faktoring şirketleri ihracatçılara faktoring ürünlerini sunarken geniş yelpazede birçok ülkeye garanti hizmeti verebilecek.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)