BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılara sıkı denetim geliyor----

Bankacılara sıkı denetim geliyor

Bankacılara sıkı denetim geliyor
22 Kasım 2014 - 09:45 www.finansgundem.com

Avuç içi damar tanıma teknolojisi SGK'dan sonra bankalarda da kullanılmaya başlandı. Banka çalışanları için sıkı denetim başladı

Avuç içi damar tanıma teknolojisi SGK'dan sonra bankalarda da kullanılmaya başlandı. 24 bin çalışanıyla Garanti Bankası da sistemi aldı. Böylece banka çalışanlarına sıkı denetim gelecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hastanelerde kaçakları yakalamak için kurduğu avuç içi damar tanıma güvenlik teknolojisi (PalmSecure) artık Garanti Bankası'nın 24 bin çalışanı tarafından da kullanılıyor. Fujitsu'nun kurduğu sistemle banka çalışanları tek şifreyle kolay giriş yaparak, işlemlerin tekrarını önlüyor. Ayrıca yeni teknoloji Banka çalışanlarına da hız kazandırıyor. Üstelik uygulama sayesinde işlemin güvenli yapılması sağlanıyor. Timur Sırt'ın Sabah gazetesindeki haberine göre Biometrik tanıma teknolojisi arasında en güvenli yöntemlerden biri olarak kullanılan avuç içi tanıma teknolojisini, devlet kurumları, hastaneler, bankalar gibi hassas güvenliğe sahip kuruluşlar tercih ediyor.

Türkiye'de bin 819 özel ve üniversite hastanesi bulunduğunu ifade eden Fujitsu Türkiye Başkanı Ali Kançal, sistem hakkında şu bilgiyi verdi: "Bin 400'den fazla hastanede 5 bin 500'ün üzerinde Fujitsu Avuç İçi Tanıma Güvenlik cihazı ile bilgi aktarımı yapılıyor. Eylül sonu itibarıyla 16 milyondan fazla kayıt ve 90 milyondan fazla doğrulama gerçekleşti."

Danıştay'ın Nisan 2014'te aldığı karar sonucu SGK'nın yürürlüğe koyduğu biyometrik kimlik doğrulama sisteminin kullanımı durduruldu. Ancak, birçok hastane sistemi kullanmaya devam ediyor. 1 yıla yakın süredir özel hastanelerde kullanımı devam eden Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin, kayıp ve kaçakların önlenmesinde SGK'ya yüzde 10 tasarruf sağladığı tahmin ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)