BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZonguldak'ta batan gemi için acı bekleyiş!----

Zonguldak'ta batan gemi için acı bekleyiş!

Zonguldak'ta batan gemi için acı bekleyiş!
20 Kasım 2023 - 12:08 www.finansgundem.com

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin battığı acı haberiyle sarsıldı. Geminin 12 Türk mürettebatından henüz haber alınamıyor. Gemideki personelden birinin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaşıldı.


Kent genelinde dün şiddetli yağış ve fırtına hakim olurken, sabah saatlerinde Ereğli Limanı’nda 2 gemi halatı kopunca sürüklendi. İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmemesi için açığa hareket ettirildi.

Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı. Olumsuz hava şartları nedeniyle ise mürettebatı arama kurtarma çalışması yapılamadı.

Gece saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı geminin battığını açıklayarak “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır.

Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır.” dedi.

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

BİR PERSONELİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için fırtınanın dinmesiyle birlikte, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kayıp 12 personelden’1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.

Zonguldak'ta fırtınadan etkilenen gemilerle ilgili AFAD'dan açıklama

 

Türk bayraklı gemi fırtınada kayboldu

 

Zonguldak'ta fırtına: Gemi karaya oturdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)