BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekçi TL'yi değerlendirdi----

Zeybekçi TL'yi değerlendirdi

Zeybekçi TL'yi değerlendirdi
04 Nisan 2014 - 11:35 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, önümüzdeki dönemde TL üzerinde herhangi bir türbülans beklemediklerini söyledi

İstanbul’da konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yaptığı faiz indirimi çağrısına destek verdi. Zeybekci, "Faizlerin düşürülmesi konusunda Başbakan'a katıldığını, olması gereken zamanda faizlerin aşağı inecektir" dedi.

Ekonomi Bakanı, "Hiçbir ülkenin Başbakanı, faizler yüksek diye mutlu olmaz. Şu anda Merkez Bankası'nın elinde faizle ilgili aralık olduğuna inanıyorum. Merkez Bankası bunu değerlendirecektir. Başbakan'ın sözleri kısa bir sözdü ama iyi değerlendirilmeli. Faizin bu şekilde devam etmesini zaten kimse beklemiyor. Başbakanımızın bu görüşünü kesinlikle destekliyorum. Olması gereken zamanda faizler aşağı yönlü gelecektir. Bu Merkez Bankası'na müdahale demek değildir. Biz kendi görüşümüzü aktarıyoruz. Aşağı yönlü beklenti tüm ekibim için geçerli" dedi. Zeybekci, "Başbakanımızı çok iyi tanıyan biri olarak ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

Bunun kararı MB'ye aittir" diye devam etti. Ekonomi Bakanı, "Türk ekonomisi üzerinde yapılan provokasyona MB faiz artışıyla yanıt vermişti. Tüm dünyanın beklentilerinin üzerinde bir hareketti. Bunu Türkiye için bir maliyet olarak görüyoruz. Bunun bir an evvel düzeltilmesini istemek Başbakan'ın en doğal hakkıdır. Başbakanımız bugüne kadar MB'ye hiçbir emir vermemiştir. Bunun ne kadar ve ne zaman olacağına MB karar verecektir" şeklinde konuştu.

TÜRBÜLANS YOK

Kura dair de konuşan Zeybekci, önümüzdeki dönemde TL'de türbülans beklemediklerini söyledi. Zeybekci, “TL’nin bu seviyelerdeki değerinin uygun olduğuna inanıyoruz. Seçimlerin ardından önümüzdeki dönemde TL üzerinde para değeriyle ilgili herhangi bir türbülans beklemiyoruz” dedi. Zeybekci, dolar/TL'nin 2,15-2,25 arasında olmasının ihracatı teşvik edici, ithalatı cazip olmaktan çıkarıcı olacağını kaydetti. Ekonomi Bakanı, 2014’ün daha çok Türkiye’nin dış talep ayakları üzerinde bir yıl duracağını söyledi. Zeybekci, cari açığın temel sebebinin kurdaki artış olduğunu belirtti. Ekonomi Bakanı, Türkiye’nin 2014 itibariyle edilgen ekonomiden etken ekonomiye geçme zamanının geldiğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)