BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaZenginler yatırımda sınıfta kaldı----

Zenginler yatırımda sınıfta kaldı

Zenginler yatırımda sınıfta kaldı
23 Kasım 2013 - 08:11 www.finansgundem.com

Çok zenginler 2008 kriziyle mücadele etme konusunda ortalama bir yatırımcıya göre daha başarısız oldular

Yatırım yaparken akıllara en çok gelen sorulardan biri eğer daha fazla parayla bu işe başlasaydım sonuç nasıl olurdu sorusudur. Zaten zengin olan kişilerin bu parayı kendilerini daha da zenginleştirmek adına kullanmaları için çok daha fazla seçenekleri vardır. Onlar daha fazla riskin altından kalkabilirler, paralarını likit olmayan ürünlere daha kolay bağlayabilirler, değişik varlık guruplarına yüksek-düşük yatırımlar yapabilirler ve en iyi danışmanlara yüklü paralar ödeyebilirler.
John Authers Financial Times için yazmış olduğu makalesinde, tüm bu beklentiler söz konusu iken, çok zenginlerin yatırım yapma avantajlarını evlerinin sayısını katlamaktan yana kullandıklarını yazdı. Habere göre, bu ışık altında yapılan son araştırma herkesin aynı hatayı yapma eğiliminin olduğunu gösterdi. Buna göre, çok zenginler 2008 kriziyle mücadele etme konusunda ortalama bir yatırımcıya göre daha başarısız oldular.
Enrichetta Ravina of Columbia Business School, Luis Viceira of Harvard University ve Ingo Walter of New York University's Stern Business School akademisyenleri tarafından yapılan araştırmada, ortalama net varlıkları 90 milyon dolar olan 115 zengin Amerikalının 2000-2009 yılı arasındaki poRtföylerine bakıldı. Zenginlerin portföyleri konsolide ve birleştirilmiş yatırımlar yaptıklarına işaret etti.
Tipik bir yatırım portföyünde, yüzde 30'luk kısım sabit getirili varlıklardan, yüzde 50'lik kısım devlet kağıtlarından (Bu oran çok daha az zenginler için de pek fazla değişmiyor), yüzde 10'luk kısım hedge fonlardan ve son kalan yüzde 10'luk kısım da özel sermaye fonlarından oluşuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)