BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZengin vergisi yeniden gündemde----

Zengin vergisi yeniden gündemde

Zengin vergisi yeniden gündemde
27 Mart 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Beyaz Saray'ın Cumartesi günü geçtiği bilgi notunda, 100 milyon dolar üzerinde serveti olanlar için yüzde 20 asgari vergi uygulanmasını öngören kanun teklifinin, 2023 mali bütçesinde yer alacağı belirtildi.

ABD’de 100 milyon dolar üzerinde serveti olanlar için yüzde 20 asgari vergi uygulanmasını öngören kanun teklifi, ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanacak. Teklif 2023 mali bütçesinde yer alacak.

Belgeye göre, Biden’ın “milyarderler için asgari gelir vergisi” teklifi, 100 milyon dolardan fazla servete sahip olan haneler için yüzde 20'lik bir asgari vergi oranı belirleyecek.Teklifin ABD'de 700'den fazla milyarderi de hedef alacağı da düşünülüyor.

ABD bütçesine 360 milyar dolar katkı sunması bekleniyor

Belgede, söz konusu verginin önümüzdeki on yılda bütçe açığını yaklaşık 360 milyar dolar azaltmaya yardımcı olacağı kaydedildi.

Bu düzenlemeden elde edilecek vergi gelirinin yarısından fazlasının 1 milyar dolardan fazla servete sahip olan Amerikalılardan gelebileceği belirtiliyor. Belgede ayrıca “Bu vergi düzenlemesi sayesinde en zengin Amerikalılar artık öğretmenlerden ve itfaiyecilerden daha düşük oranda vergi ödemeyecek” ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: ABD yeni sözler verdi

 

Rus oligarkların serveti 118 milyar dolar

 

Kurumlar vergisi finans sektöründe yüzde 25'e çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)