BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZengin olmak için yapmanız gereken 10 fedakarlık----

Zengin olmak için yapmanız gereken 10 fedakarlık

Zengin olmak için yapmanız gereken 10 fedakarlık
08 Mayıs 2023 - 17:59 www.finansgundem.com

Kısa sürede zengin olmak büyük bir özveri, sıkı bir çalışma ve katı bir disiplin gibi bir dizi fedakarlık gerektiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların çoğunun yatırım serüvenine başlarken olabildiğinde kısa sürede zengin olmayı hayal ettikleri bir sır değil. Yatırımda kestirme bir yol ve kısa sürede zenginlik pek mümkün değilse de, makul sürede zengin olmak için büyük bir özveri, sıkı bir çalışma ve katı bir disiplin gibi bir dizi fedakarlık gerekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, finansal anlamda başarıya ulaşan çoğu kişinin birçok fedakarlıkta bulunduğuna dikkat çekiyor. Makale, olabildiğince hızlı şekilde servet sahibi olmak için yatırımcıların vazgeçmesi gereken bir dizi alışkanlığa odaklanıyor.

10 fedakarlık

Burns, zenginleşme hızı, hedeflerinize ulaşmanızı sağlayan şeyleri yapmak için harcadığınız zaman, enerji ve çaba ile yakından ilişkili olduğu için, zengin olmanın en hızlı yolunun katlanarak nakit akışı sağlayan varlıklar, yüksek değerli bir iş veya bileşik sermaye oluşturmak olduğunu öne sürüyor.

İşte Burns’ün yatırımcılara tavsiye ettiği 10 fedakarlık…

İstediğiniz şeyi almaktan vazgeçin

Anında tatmin, insanların finansal hedeflerine ulaşmasını engelleyen yaygın bir tuzaktır. Hızlı bir şekilde zengin olmak için, paranızı maddi varlıklara harcamak yerine biriktirmeye ve yatırım yapmaya öncelik vermelisiniz. Kısa vadeli zevk sağlayan şeyler satın almak yerine, servet biriktirmenize yardımcı olacak yatırımlara, nakit akışı sağlayan varlıklara ve ticari girişimlere odaklanın. Bugün sizi memnun edecek bazı tüketim malları için gelecekteki servetinizi feda etmeyin.

Zayıf düşünce yapısına sahip insanlarla ilişkinizi kesin

Olumsuz tutumları veya kötü finansal alışkanlıkları olan kişilerle çevrelenmek, finansal başarıya giden yolculuğunuzda önünüze engeller çıkarabilir. Hedeflerinize ulaşmak için, ilham veren, motive eden ve büyümeniz için size meydan okuyan insanlarla ilişki geliştirmek çok önemlidir. Finansal özlemlerinizi paylaşan başarılı ve sizinle benzer düşünen bireylerden oluşan bir ağ oluşturun. En çok zaman geçirdiğiniz insanlar, düşünceleriniz ve inançlarınız üzerindeki etkileriyle finansal kaderinizi etkileyebilir.

Zihni harekete geçirmeyen eğlencelerden uzak durun

Zaman, asla geri kazanamayacağınız değerli bir kaynaktır. Saatlerce televizyon, video oyunları veya sosyal medya ile kendinizi şımartmak yerine, zamanınızı finansal başarınıza katkıda bulunacak bilgi ve beceriler edinmeye ayırın. Kişisel finans, yatırım ve zenginlik oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak seminerlere katılın, kitaplar okuyun ve podcast'ler dinleyin. Daha da önemlisi, işinizi, varlık değerlerinizi, nakit akışlarınızı ve net değerinizi oluşturmak için fazladan zaman harcayın. Çok fazla boş zaman ve eğlence sizi meteliksiz kılabilir.

Geç uyumayın

Başarılı bireyler genellikle güne verimli bir başlangıç yapmalarını sağlayan erken saatleri seçer ve bunu rutin haline getirir. Erken kalkarak kişisel gelişime, egzersiz yapmaya ve gününüzü planlamaya zaman ayırabilirsiniz. Verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve sizi finansal hedeflerinize yaklaştırmak için erken kalkmayı benimseyin. Güne erken başlamalı ve servetinizi inşa etmek için çalışmalısınız.

Kendi koşullarınız için başkalarını suçlamayın

Mali durumunuz için dış faktörleri veya diğer insanları suçlamak kolaydır. Bununla birlikte, koşullarınızın sorumluluğunu almak, olumlu değişiklikler yapmanızı sağlar. Mali durumunuzu iyileştirmek için proaktif bir yaklaşım benimseyin ve kurbanı oynamaktan kaçının. Finansal kaderinizi şekillendirme gücüne yalnızca siz sahipsiniz. Kurban zihniyeti meteliksiz insanlar içindir; ancak büyüme zihniyeti ve pozitif bakış açısı fırsatları görebilir ve zenginlik yaratabilir.

Risk ve başarısızlık korkusundan kurtulun

Birçok insan başarısızlık korkusunun veya risk almanın onları hayallerinin peşinden gitmekten alıkoymasına izin verir. Çabucak zengin olmak için, hesaplanmış riskler almaya ve başarısızlıklarınızdan ders çıkarmaya istekli olmalısınız. Başarısızlığın, yolculuğun doğal bir parçası olduğu ve size değerli bir öğrenme deneyimi olarak hizmet edebileceği fikrini benimseyin. Çoğu insan asla kazanamaz çünkü kaybetmekten çok korkar.

Gerçekçi olmayan kolay para hayallerinden uzaklaşın

Araştırma ve iş yapmadan servete giden kısayol diye bir şey yoktur. Pek çok kişi, kolay para vaat eden ama sonunda mali yıkıma yol açan, çabuk zengin olma planlarının tuzağına düşer. Finansal başarıya ulaşmak için çaba göstermeye, sabırlı olmaya ve hedefleriniz doğrultusunda tutarlı bir şekilde çalışmaya istekli olmalısınız. Sizinle finansal hedefleriniz arasındaki mesafe, sermaye ve harcadığınız çaba ile ölçülebilir. Hedeflerinize ulaşmak için bu açığı kapatmalısınız. Para asla kolay kazanılmaz ve zaman, bu süreçte her zaman için bir engeldir.

Egonuzu feda edin ve amatör bir zihniyete sahip olabilmenin yolunu bulun

Alçakgönüllülük, zenginlik arayışında çok önemli bir özelliktir. Başkalarından öğrenmeye açık olun ve ‘amatör zihniyet’ kavramını benimseyin. Bu zihniyet, yeni bilgileri özümsemenize, değişime uyum sağlamanıza ve bir birey olarak büyümenize olanak tanıyacak ve sonuçta finansal hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Cehaletinizin farkında olmalı ve ulaşmaya çalıştığınız hedeflere ulaşmış olanlardan öğrenmeye istekli olmalısınız. Kibir ve ego sizi servet inşa etme noktasında yanlış yola sürükleyebilir. Yetkinlik daima özgüvenden önce gelir.

Düşük özgüvenden kurtulun

Kendinden şüphe duyma ve düşük özgüven, kararlı adımlar atma ve finansal hedeflerinize ulaşma yeteneğinizi engelleyebilir. Potansiyelinize inanın ve kendinize geçmiş başarılarınızı hatırlatın. Hayallerinizin peşinden gitmek ve finansal başarıya götürecek cesur kararlar almak için gereken özgüveni geliştirin. Kendine güven, kendinize ve yatırım sürecinize olan inancınızdan gelir.

Kolay hayat tuzağına düşmeyin

Finansal başarıya ulaşmak ve hızlı bir şekilde zengin olmak, genellikle çok çalışmayı, özveriyi ve sebatı gerektirir. Önünüze çıkan zorlukları kucaklayın ve servete giden yolun her zaman kolay olmadığını anlayın. Finansal hedeflerinize ulaşmak için konfordan ödün vererek olağanüstü sonuçlara ulaşabilir, finansal hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İşte geleceğin başarılı girişimcileri olan çocukların ortak özellikleri...

 

Başarılı borsa yatırımcısının 2 temel özelliği

 

Başarılı insanların haftaya başlarken uyguladıkları 11 alışkanlık

 

Borsada başarının sırrı sıkıcı yatırımlar

 

Başarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?

 

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)