BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den liderlerle Ukrayna diplomasisi----

Zelenskiy'den liderlerle Ukrayna diplomasisi

Zelenskiy'den liderlerle Ukrayna diplomasisi
14 Mart 2022 - 01:09 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa ülkelerin liderleri ile Rusya-Ukrayna krizini telefonda değerlendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Twitter paylaşımında, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Johannis ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptığını belirtti.

Liderler ile Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın yanı sıra Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecini de ele aldıkları bilgisini paylaşan Zelenskiy, "Ukrayna halkının Rus saldırganlığına karşı mücadelesinden, Rusya'nın sivillere yönelik acımasız saldırılarından bahsettik." ifadesini kullandı.

Öte yandan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko yaptığı açıklamada, başkent Kiev'in en iyi şekilde korunması için gereken adımları atmaya devam ettiklerini belirterek, "Kiev'de halk, askeri koşullarda yaşamaya devam ediyor ve şehri savunmaya hazırlanıyor." ifadesine yer verdi.

Johnson ile Zelenskiy telefonda görüştü
Zelenskiy ve Johnson telefon görüşmesinde Johnson, Zelenskiy ve Ukrayna halkını cesaretlerinden ötürü taktir etti.

Açıklamada Johnson'ın, Putin'in barbarca eylemlerinin sadece Ukrayna'yı değil, tüm insanlığı sınadığını söylediği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"İki lider, (ABD'li gazeteci) Brent Reynaud ve sayısız masum Ukraynalının öldürülmesini ve Dniprorudne Belediye Başkanı (Yevhen Matveyev) ile Melitopol Belediye Başkanının (İvan Fedorov) kaçırılmasını kınadı. Başbakan Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağlamaya devam ettiği desteğin altını çizdi. Johnson, İngiltere'nin salı günü başkent Londra'daki Ortak Seferi Kuvvet (JEF) Toplantısı dahil ortaklarla birlikte çalışarak, Ukrayna'nın öz savunmasını desteklemek için daha fazla seçenek aramaya devam edeceğini söyledi."

Açıklamada, Johnson'ın, bu feci çatışmaya bir son vermek için ülkesinin Ukrayna'nın tüm çabalarında arkasında durmaya devam edeceğini belirttiği kaydedildi.

ABD'den Rusya'ya tepki

 

ABD Rusya ile müzakere etmeyecek

 

Ortodoks kilisesinde deprem! Rusya'dan kopuş

 

Rusya’dan ABD'ye tehdit: Astronotunuzu uzayda bırakırız

 

Ukrayna: Rus ordusu saldırıları sürdürmeye hazırlanıyor

 

Kiev’de ABD’li gazeteci öldürüldü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.14 Mart 2022 06:33

    KOVİD 19 VAKALARI RUSYA'DA ÇOK FAZLA ARTTIĞINDAN BAŞARISIZ OLUNAN GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN RUSYA UKRAYNAYI İŞGALE KALKMIŞ OLABİLİR