BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Yurtiçinde af mümkün değil'----

'Yurtiçinde af mümkün değil'

'Yurtiçinde af mümkün değil'
25 Nisan 2013 - 12:06 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yurtdışında para tutanlar hakkında çalışma başlattıklarını açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kayıtdışı ile Mücadelede Etkinliğin Artırılması konulu proje yarışmasında konuştu.
Şimşek, yurtdışında para tutup da bunu Türkiye’ye kredi gibi getirenler için yeni bir çalışma yapacaklarını söyledi.
Şimşek, “İleride yurtdışındaki kaynağını kredi şeklinde Türkiye’ye getirenler için bir düzenlemeye gidilebilir. O yüzden vatandaşlarımız yurtdışındaki varlıklarını beyan ederken dikkatli davranmalı” dedi.
VERGİ CENNETLERİ YOK OLACAK
Şimşek dünyada kısa zamanda vergi cenneti diye kavramın kalmayacağını söyledi.
Maliye Bakanı, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de battı bankalar, ama türkiyenin bankaları sapasağlam. IMF, AB Komisyonu birlikte bir ülkede banka mevduatlarına el konulmasının önünü açtı. Güven kaybı söz konusu. Vergi cenneti tamam ortadan kalkıyor. Vergi cennetleri tamamen yok olacak” dedi.
YURTİÇİNDE AF KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL
Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, "Yurt içine yönelik af niteliğinde bir düzenleme gündemimizde değil" dedi.
Varlık Barışı ile ilgili ne kadarlık bir kaynak gireceğine yönelik rakam veremeyeceğini kaydeden Şimşek, "Uygulamanın başarı getirebileceğini düşünüyorum. Yurtdışında parasını tutup da bunu Türkiye'ye kredi gibi getirenler hakkında da biz birtakım çalışmalar yapacağız... Dışarıda mevduatı olup da onu kredi olarak getirenlere yönelik de yarın-öbür gün 'bu fiktif işlemdir' şeklinde denetimlerimiz, incelemelerimiz olabilir" dedi.  
VERGİ YÜZDE 2
Türklerin yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer varlıklarının Türkiye ekonomisine kazandırılması ve kaynakların kayıt altına alınmasını amaçlayan Varlık Barışı uygulamasını düzenleyen tasarı dün akşam TBMM Başkanlığı'na sunuldu, uygulanacak vergi yüzde 2 olarak belirlendi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)