BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYurtdışında eğitime 1 milyar lira ----

Yurtdışında eğitime 1 milyar lira

Yurtdışında eğitime 1 milyar lira
05 Mayıs 2014 - 03:06 www.finansgundem.com

UED’nin yaptığı araştırmaya göre sayıları 60 bini geçen öğrencilerin yurtdışında eğitim görmek için yaptıkları harcama 1 milyar lirayı buldu

Son yıllarda yurtdışına eğitime giden öğrenci sayısı hızla artarken, yapılan harcamalar da 1 milyar lirayı buldu. Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği’nin (UED) yaptığı araştırmaya göre her yıl Türkiye’den yurtdışına eğitime giden öğrenci sayısı 60 bini geçti. Danışmanlık yapan şirket sayısı ise 250’nin üzerine çıktı. Öğrenciler üniversite eğitimi için Amerika’yı tercih ederken, dil eğitiminde ilk sırada İngiltere yer aldı.

İLK 10 ÜLKE ARASINDAYIZ

Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberinde Türkiye’nin bugün ABD ve İngiltere’ye en çok öğrenci gönderen ilk 10 ülke arasında yer aldığını anlatan UED Başkanı Eren Göker, sektörle ilgili şu bilgileri verdi: “Yurtdışında eğitime giden öğrenci sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 4 büyüdü. Yaz ayları, sektörün en hareketli olduğu dönemlerin başında geliyor. Yurtdışına çıkan öğrenciler eğitim ve konaklama için 1 milyar lira harcıyor. Öğrenciler çoğunlukla İngilizce dil eğitimi programları ile ilgilendikleri için anadili İngilizce olan ülkeleri tercih ediyorlar. İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda, Malta, Güney Afrika, Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya başta geliyor.” 

DENKLİK UYARISI

Eğitim için yabancı bir ülkeyi tercih edecek öğrencilere uyarıda bulunan Eren Göker, şunları söyledi: “Birçok öğrenci doğru ülke ve okul tercihi veya çok basit vize prosedürlerini aşamadığı için yurtdışı eğitiminde zorluk çekmekte. Üniversite eğitiminde denklik çok önemli bir konu. Yüksek öğrenimlerini yurtdışında görecek öğrenciler için eğitim görecekleri okulun YÖK denkliği büyük önem taşımakta. Yurtdışında dil eğitimi almanın mali boyutu ise birçok kritere göre değişkenlik gösteriyor. Kursun süresi, tercih edilen dönem, ülke, şehir, okul, program gibi kriterler bütçeyi etkiliyor. Öğrencilerimiz UED üyesi eğitimim danışmanlarına başvurduklarında kendileri için fiyat–kalite dengesinin en uygun olduğu okulların seçimi konusunda ücretsiz yardım alabilmektedirler.”

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ETKİLİ OLDU

Avrupa Birliği (AB) öğrenci değişim programları ile yurtdışına çıkan öğrencilerin sayısının arttığına dikkat çeken Eren Göker, “Bu durum sektörel gelişimi pozitif yönde etkileyen gelişmelerin başında geliyor. Sektörümüzdeki bu ilerlemenin diğer gelişmekte olan ülkelerdeki kadar hızlı olmadığını da eklemek gerekiyor. Daha çok gencimizin yurtdışında eğitim tecrübesi edinmesi önemli” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)