BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'dan 12 milyar Euro'luk paket----

Yunanistan'dan 12 milyar Euro'luk paket

Yunanistan'dan 12 milyar Euro'luk paket
09 Temmuz 2015 - 10:59 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın resesyonun önüne geçmek için 12 milyar Euro'luk reform paketi hazırladığı açıklandı

Yunanistan'ın aylardır kreditörlerle süren görüşmelerin ardından resesyonu engelleyebilmek için iki yıllık 12 milyar Euro'luk bir reform paketi hazırladığı belirtiliyor.
 
Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, bu yıl yüzde 0.5 büyümesi beklenen Yunan ekonomisinin aylardır süren belirsizlik ve neredeyse iki haftadır devam eden sermaye kontrollerinin yüzde 3'lük bir resesyon getireceği tahmin ediliyor.
 
Haberde, "Yunanistan'ın daha önce 2015 ve 2016 yılları için sunduğu 8 milyar Euro'luk önlem paketinin her yıl için 2 milyar Euro daha artırılması gerekecek ve toplam rakam 12 milyar Euro'ya çıkacak" denildi.
 
Yunanistan'da son altı yıl içinde ekonomi dörtte bir oranında daralırken, işgücünün dörtte biri de işsiz kaldı.
 
Bir diğer gazete Naftemporiki ise parayı bulmak için yapılmasının planlandığını iddia ettiği vergi artışlarına dikkat çekti. Şirket vergilerinde yüzde 26'dan yüzde 28'e, lüks ürünlerdeki katma değer vergilerinde (KDV) yüzde 10'dan yüzde 13'e, işlenmiş gıda, restoran, ulaşım ve özel sektör tarafından verilen bazı hizmet önlemlerindeki KDV'de yüzde 13'ten yüzde 23'e ve otellerdeki KDV'de yüzde 6.5'ten yüzde 13'e artış öngörülüyor.
 
Habere göre Yunan adaları vergi indirimlerinden yararlanmaya devam edecek. Naftemporiki'ye göre paketin toplamı yaklaşık 10-12 milyar Euro arasında olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)