BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan, IMF kredilerinin son dilimlerini ödedi----

Yunanistan, IMF kredilerinin son dilimlerini ödedi

Yunanistan, IMF kredilerinin son dilimlerini ödedi
05 Nisan 2022 - 08:03 www.finansgundem.com

Maliye bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na borçlu olduğu kurtarma kredilerinin son dilimlerini beklenenden önce ödediğini bildirdi.

Yunanistan, 2010'dan bu yana euro bölgesinden ve IMF'den 280 milyar euro (307,19 milyar dolar) değerinde üç uluslararası kurtarma paketi aldı. 2018'deki son kurtarma paketinden çıktı ve o zamandan beri borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak için borç piyasalarına başvuruyor.

Maliye Bakanı Christos Staikouras yaptığı açıklamada, "Yunanistan bugün IMF'ye olan borçlarının geri ödemesini tamamladı." dedi.

IMF'ye daha önce yapılan erken geri ödemelerin ardından, Yunanistan'ın 2024 yılına kadar vadesi gelen 1,9 milyar euro borcu vardı ki bu, Fonun 2010 ile 2014 yılları arasında sağladığı toplam 28 milyar euroluk son partiydi.

Hareket, Atina'nın IMF kredilerinin AB kurumlarına olan borcundan daha pahalı olması nedeniyle borç ödeme maliyetlerini düşürmesini sağlıyor. Staikouras, Yunanistan'ın IMF'ye erken ödeme yaparak 230 milyon euro tasarruf ettiklerini söyledi.

IMF: ABD ekonomisi durgunluktan kaçınacak kadar güçlü

 

IMF'den Orta Doğu ve Orta Asya uyarısı

 

IMF'den Arjantin için 44 milyar dolarlık programa onay

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)