BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: ABD ekonomisi durgunluktan kaçınacak kadar güçlü ----

IMF: ABD ekonomisi durgunluktan kaçınacak kadar güçlü

IMF: ABD ekonomisi durgunluktan kaçınacak kadar güçlü
04 Nisan 2022 - 08:44 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu'nun yeni baş ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, büyümenin yavaşlasa bile yakın gelecekte pozitif kalmasının muhtemel olduğu ABD'de resesyon riski hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu bildirdi.

Pierre-Olivier Gourinchas, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin küresel ekonomide politika yapıcıları büyümeyi durdurmadan enflasyonu dizginlemeye zorlayacak “büyük bir şok” yarattığını söyledi ve "Yine de, ABD'de en azından yakın gelecekte durgunluk ortamına bakmıyoruz. Gördüğümüz şey, büyümede bir yavaşlama çizgisinde, ancak yine de sağlam bir şekilde pozitif bölgede.” dedi.

IMF'nin, en son Ocak ayında yayınladığı tahminlerinin güncelleme sürecinde olduğu ve sonuçların Bahar Toplantıları sırasında 19 Nisan'da yapılması planlanan Dünya Ekonomik Görünümünde yayınlamaya hazır olduğu belirtildi.

Gourinchas, fonun, enerji ve gıda fiyatlarının yükselmesine neden olan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin bir sonucu olarak büyüme tahminlerini düşürmek için ne kadarına ihtiyaç duyacağını hala ölçtüğünü söyledi.

ABD'de, Fed, savaştan önce kırk yıl içinde zaten en yüksek seviyelerde olan enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırma planlarını hızlandırırken, büyüme görünümüne ilişkin endişeler artıyor.

IMF'den Orta Doğu ve Orta Asya uyarısı

 

IMF'den Arjantin için 44 milyar dolarlık programa onay

 

IMF ve Arjantin 45 milyar dolarlık anlaşma için görüşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)