BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, doğalgaz arama çalışmalarını hızlandırıyor----

Yunanistan, doğalgaz arama çalışmalarını hızlandırıyor

Yunanistan, doğalgaz arama çalışmalarını hızlandırıyor
12 Nisan 2022 - 17:03 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Helenik Hidrokarbon Kaynakları İşletmesi (EDEY) ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yakın gelecekte ağırlık verecekleri hidrokarbon arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Yunanistan'ın doğalgaz arama çalıştırmalarına hız vereceği bildirildi. EDEY merkezinde yapılan toplantı vesilesiyle konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Bugün size ülkemizin muhtemelen sahip olduğu doğalgaz kaynaklarının araştırılmasına hız verileceğini duyuruyoruz. Tekrar vurguluyorum, emin değiliz ancak yapılan araştırmalara göre, ülkemiz muhtemelen hem ana karada hem de deniz alanında önemli miktarda kaynağa sahip" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ı doğalgaz bulunduğuna ilişkin iyimser kılan kanıtlar olduğunu belirten Miçotakis, "Ülke olarak ekonomik açıdan kullanıma değer doğal gaz kaynaklarımız olup olmadığını kesin olarak bilmemiz gerek" dedi.

Araştırmalar İyon Denizi ve Girit'in güneybatısında yoğunlaşacak

Miçotakis, araştırmalar için altı bölgeye yoğunlaşıldığını belirterek bu altı noktadan birinin Epiros bölgesinde, ikisinin İyon Denizi'nde, birinin Kiparissia Körfezi'nde, diğer ikisinin ise Girit'in güneybatısında olduğunu kaydetti. Araştırma takvimine ilişkin bilgi de veren Miçotakis, Yunanistan'ın doğalgazın kullanımında yol almak için 2023 sonuna kadar kullanılabilir ölçüde doğalgaz kaynağına sahip olup olmadığını bilmesi gerektiğini söyledi.

'Savaş, doğalgaz piyasasındaki verileri değiştirdi'

Miçotakis, Ukrayna'daki savaşın ardından oluşan mevcut durumun Avrupa'nın "yapısal enerji zayıflıkları" olduğunu kanıtladığını savunarak bunun, tüm doğal gaz piyasasındaki ve üretim ayağındaki verileri değiştirdiğini öne sürdü.

Ukrayna'daki savaşa kadar, Yunanistan gibi, doğalgaz piyasasına girecek yeni ülkeler için yeni doğalgaz kaynaklarından faydalanmanın, düşük doğalgaz fiyatları nedeniyle genellikle ekonomik açıdan çekici olmadığını belirten Miçotakis, şu ifadeleri kullandı:

Ancak bu değişen bir gerçeklik. Doğalgazın dünya genelindeki fiyat seyri, Rus doğalgazından bağımsızlaşma planları, doğalgazın önümüzdeki yıllarda ulaşım yakıtı olarak oynayacağı rolün önemi, bizi stratejimizi yeniden tanımlamak zorunda bırakıyor.

Miçotakis, doğalgaz kaynaklarının araştırılmasına hız verilmesinin Yunanistan'ın yeşil enerji alanındaki planlarını ise değiştirmeyeceğini söyledi.

AB'den, Yunanistan'a 3,6 milyarlık destek

Yunanistan: Mariupol'daki savaş suçlarının araştırılsın

Yunanistan ABD'nin teklifini reddetti

Yunanistan'da 12 Rus diplomat 'istenmeyen kişi' ilan edildi

Yunanistan, IMF kredilerinin son dilimlerini ödedi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)