BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Yüksek kur risk değil'----

'Yüksek kur risk değil'

'Yüksek kur risk değil'
30 Haziran 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, yüksek kurun, uzun vadede risk olmuşturmayacağını söyledi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, yükselen kur riskinin uzun vadede o kadar büyük bir risk olmayacağını söyledi.

Yılmaz, Bloomberg HT kanalında katıldığı programda, kurun yükselmesiyle büyük ihalelerin zora girip girmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, “Ekonomimiz bu dengeyi sağlayabilecek diye düşünüyorum. Yani Türk ekonomisi, ulaştığı derinlikle, artık öyle 90’lı, 80’li yılların ekonomisi değil. Dolayısıyla uzun vadede bence kur riski de o kadar büyük bir risk olmayacak. Ve bu büyük ihalelerde de herhangi bir sıkıntıya yol açmasını beklememeliyiz.” dedi.

Yılmaz, artık rekabet gücünü artıracak, sektör bazlı mikro reformlara yönelmek gerektiğini, buralarda Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak önlemler ile dış ticarette oluşturulan çok büyük başarı hikâyesinin artırılması gerektiğini kaydetti. TÜSİAD’ın, büyüme, enflasyon ve cari açık tarafından yıl sonu tahminlerinde bir revizyon olup olmayacağı yönündeki bir diğer soru üzerine Muharrem Yılmaz, bu yıl başında açıkladıkları yüzde 4’lük büyüme tahminlerini koruduklarını açıkladı. Yılmaz, “Enflasyon tarafından olumsuz bir beklentimiz yok. Cari açığın finanse edilmesiyle ilgili para arzı düştükçe tabii sıkıntı olabilir ama ticaretle bunu biraz telafi edeceğiz. Bu, bugünden yarına, çok hızlı olabilecek bir şey değil.” şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)