BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den daha önce görülmemiş salgın uyarısı----

DSÖ'den daha önce görülmemiş salgın uyarısı

DSÖ'den daha önce görülmemiş salgın uyarısı
25 Mayıs 2024 - 12:55 www.finansgundem.com

DSÖ'nün pandemiden sorumlu direktörü Kerkhove, Kovid-19'un son olmayacağını beliterek, "gelecekte bilinmeyen bir tehdit, daha önce görülmemiş bir şekilde saldırabilir" ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'nın ciddi bir grip salgını tehlikesine karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşun pandemiye hazırlık sorumlusu Dr. Maria Van Kerkhove, kıtanın grip tehdidiyle karşılaşmasının "kaçınılmaz" olduğunu ifade etti.

NTV'de yer alan habere göre Health in Europe'a konuşan Van Kerkhove, Kovid-19'un son pandemi olmayacağını söyledi. Bunun yerine, gelecekte bilinmeyen bir tehdit, daha önce görülmemiş bir şekilde saldırabilir.

Van Kerkhove, şöyle konuştu:

"Benim için grip kesin bir şey çünkü dolaşımda çok fazla var. Pek çok farklı türe bulaşmış durumda. Kuş gribimiz var ve reassortance (bir virüsün türler arasında sıçramasına izin veren genetik değişiklikler) için fırsatlar var, grip virüsü pandemisi için fırsatlar yüksek.Bu yüzden buna hazırlıklı olmak için bütün bir sistemimiz var. Sorun şu ki, başka bir koronavirüs pandemisi görecek miyiz? SARS-CoV-2'nin bir pandemiye neden olduğu düşünüldüğünde, elbette bu bir fırsat. Asıl soru şu: Bir Arbovirüs pandemisi görecek miyiz?"

Su kaynaklı olabilir

Doktor Van Kerkhove, artropod kaynaklı virüsler olarak da bilinen arbovirüslerin sivrisinek ve kene gibi enfekte böceklerin ısırmasıyla insanlara yayılan enfeksiyonları ifade ettiğini söyledi ve "Şimdi, bunu dinleyen insanları korkutmak için söylemiyorum ama bizim için bu hazırlıklı olmamız gereken bir şey" diye ekledi.

Alışılmışın dışında düşünmemiz gerektiğini belirten doktor, şunları ekledi: "Bilinen tehditler için gerçekten hazırlıklı olmalıyız ama aynı zamanda farklı bir şey için de hazırlıklı olmalıyız, belki su kaynaklı ya da başka bir şey. Bana göre pandemiler, ne yazık ki, yaşamımız boyunca karşılaşacağımız şeylerin bir parçası. Bunun hayatımız boyunca karşılaşacağımız son salgın olacağına inanmıyorum."

2 ülkede ortaya çıktı

Önceki gün yayınlanan haberlerde, ABD'de mart sonundan bu yana ikinci kuş gribi vakası görüldüğü duyurulmuştu. H5N1 olarak bilinen virüs, Michigan'da bir madıra çalışanında tespit edildi. Geçen ay da Teksas'ta bir mandıra çalışanının enfekte olduğu açıklandı. Avustralya da bu hafta kuş gribinin ilk kez bir insanda görüldüğünü duyurdu.

Hayvan temaslı bulaşım

Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi CDC, marttan bu yana yaklaşık 40 kişinin kuş gribi şüphesiyle test edildiğini açıkladı. Test edilen bütün kişilerin mandıra hayvanlarıyla teması olduğu belirtildi. CDC'ye göre kuş gribinin insandan insana bulaştığına dair kanıt yok. "H5N1"in genel halk sağlığına riskinin düşük olduğuna dikkat çekildi.

Uluslararası seyahat salgın öncesi seviyeye döndü

 

Araştırma: Kovid-19 salgını yaşam süresini kısalttı!

 

DSÖ'den salgın uyarısı: Belirtileri tek tek sıraladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)