BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYüksek faizler BofA’ya yarıyor----

Yüksek faizler BofA’ya yarıyor

Yüksek faizler BofA’ya yarıyor
20 Ekim 2022 - 18:37 www.finansgundem.com

FED’in faiz artışları birçok sektöre negatif yansıdı. Ancak BofA CEO’su Brian Moynihan’a göre bankacılık bunlardan biri değil. CEO bankanın son çeyrek bilanço gelirlerinin çarpıcı bir şekilde artmasını bekliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankalarından Bank of America CEO'su Brian Moynihan, ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artırımlarının bankanın kârını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Yahoo Finance’in haberine göre Moynihan konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanların bankacılık hakkında bildikleri şeylerden biri, paramızın yarısını veya daha fazlasını kazanmamızı sağlayan temel bir yoldur. Bu yol bir müşteriye borç olarak verdiğimiz para ile mevduatlara ödediğimiz para arasındaki fark ve müşterilerin bize verdiği veya piyasada borç alabileceğimiz para arasındaki farktır. Faiz oranları düştükçe bu fark çarpıcı bir şekilde sıkıştırılmıştı ve şimdi bu yeniden genişledi ve normal seviyelere çekildi. Bu genellikle de böyle olur. Geçtiğimiz yıl boyunca nef faiz geliri, NII, hızlı bir yükseliş gösterdi” ifadelerine yer verdi.

Moynihan, “Bundan sonraki sürece gelindiğinde ise, bu haftanın başlarında hissedarlarımıza üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar bir milyar dolar ek artış daha bekleyeceğimizi söyledik” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre FED bu yıl 40 yılın zirvesine tırmanın ABD enflasyonunu kontrol altına almak için politika faizlerini hızlı bir şekilde artırdı. Faizleri %3 ile %3,25 aralığına taşıyan FED, 2008’in başlarından bu yana Faiz oranlarını en yüksek seviyeye taşıdı. Birçok ekonomist FED’in faiz artışlarının en az üç kez daha devam edeceğini ve para politikası sıkılaştırma döngüsünün %5’e yakın faizlerle nihai orana ulaşacağını öngörüyor.

Söz konusu ekonomik tablo BofA gibi yüksek kredi verme potansiyeli bulunan bankaların kârlarını ciddi bir biçimde artırabilir. Ancak yavaşlayan tüketici harcamaları nedeniyle bir resesyon riskinin de mevcut olduğunu hatırlamak gerekiyor.

Yüksek faizlerin etkisi, BofA'nın üçüncü çeyrek bilançosunda halihazırda hissedilmeye başlandı. Hisse senedi fiyatı geçtiğimiz haftadan bu yana %7 yükseldi.

JP Morgan Analisti Kabir Caprihan, BofA ile ilgili açıklamasında, “Çeyrek raporu, daha yüksek kısa vadeli faiz oranlarının destek rüzgarlarından yararlanan franchise'ın bilanço gücünü vurgulamaktadır. Mali ortamın en azından önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca destekleyici kalması bekleniyor” ifadelerine yer verdi.

BofA'nın üçüncü çeyrek net faiz geliri üçüncü çeyrekte yıllık bazda %24 artarak 13,8 milyar dolara yükseldi.

ABD'li dev bankalar bilançolarını açıkladı

 

Küresel piyasalar ABD'deki bilançolara odaklandı

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss görevinden istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)