BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Başbakanı Liz Truss görevinden istifa etti----

İngiltere Başbakanı Liz Truss görevinden istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss görevinden istifa etti
20 Ekim 2022 - 15:39 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti. Truss istifa kararını Başbakanlık Konutu önünde yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Koltuktaki ikinci ayında partisi içindeki desteği büyük ölçüde kaybeden ve siyasi hayatını sürdürme mücadelesi veren İngiltere Başbakan Liz Truss'ın bir süredir istifa edeceği iddiası gündemdeydi. Göreve geldiğinde Margaret Thatcher’in ardından 2. Demir Leydi olarak anılan Truss son günlerde ülkedeki ekonomik kriz ve partisinde yaşanan istifalar nedeniyle zor günler geçiriyordu.

6 Eylül’de koltuğu Boris Johnson’dan alan Liz Truss bugün öğle saatlerinde Downing Street'teki Başbakanlık Konutu önünde bir konuşma yaptı. Başta İngiliz haber ajansları olmak üzere uluslararası kamuoyunun yakından takip ettiği “son dakika” anonsuyla aktarılan Truss’ın konuşmasında birçok konu gündeme geldi.

Truss, konuşmasında geçen ayki mini bütçenin ardından İngiltere’yi saran ekonomik kaosa atıfta bulundu. Muhafazakar Parti’yi bölen ekonomi programı nedeniyle başbakanlıktan istifa ettiğini söyledi.

Bu açıklama ile, Truss’ın başbakanlık görevi 45 günde sona ermiş oldu.

Truss, yaptığı açıklamada, “Halefim seçilene kadar görevimde kalacağım” dedi, istifasını Kral 3. Charles’a sunduğunu belirtti.

YENİ BAŞBAKAN İKİ HAFTA İÇİNDE SEÇİLECEK

İngiltere’nin yeni Başbakanı’nın iki hafta içerisinde partide yapılacak oylama sonucu belirleneceği açıklandı.

Eski bakan Crispin Blunt’ın Jeremy Hunt’a 10 numaranın anahtarlarını alması için açıkça çağrıda bulunmasıyla, liderlik savaş hatlarının şimdiden çizildiğine dair işaretler var. İngiltere’nin Başbakanlık koltuğu için Rishi Sunak veya Penny Mordaunt’un yanı sıra eski Başbakan Boris Johnson’ın da adı geçiyor. Muhafazakar Parti içerisinden isimlerin adı geçen kişiler arasında bölündüğü öne sürülürken, İngiltere’nin bazı bölgelerinde halk ‘Boris Johnson’ı geri getirin kampanyası’ başlattı.

DÜN YAŞANAN OLAYLAR GÜNDEM OLMUŞTU

İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın aninden gelen istifasıyla büyük bir darbe daha alan İngiltere Başbakanı Liz Truss, dün Avam Kamarası’nda yapılan bir oylamada Muhafazakar Parti içindeki kaosun kameralara yansımasıyla iyice güven kaybetmişti. İngiliz basını ve otoriteler istifasına kesin gözüyle bakıyordu. BBC’nin bazı görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre parlamentodaki oylama öncesi Muhafazakar milletvekilleri itilip kakılarak Başbakan Truss'a destek vermeye zorlanmıştı.

Liz Truss, yine skandallar dizisi yüzünden istifa etmek zorunda kalan Boris Johnson yerine 45 gün önce göreve gelmişti.

İngilizlerin çoğu Truss'ın istifa etmesi gerektiğini düşünüyor

 

Truss, ekonomik kaos için özür diledi

 

Truss'un ekonomi politikası alay konusu oldu

 

İngiltere'de Liz Truss'a istifa çağrısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)