BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYolsuzluk operasyonu nasıl başladı?----

Yolsuzluk operasyonu nasıl başladı?

Yolsuzluk operasyonu nasıl başladı?
20 Aralık 2013 - 06:51 www.finansgundem.com

Reza Zarrab'ın Fatih eski Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce için iddiaları operasyonunun fitilinin ateşledi...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan işadamı Reza Zarrab'ın geçtiğimiz ağustos ayında kendisini ölümle tehdit eden bir şahsın geçmişten husumeti olan Fatih eski Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce tarafından azmettirilmiş olabileceği iddiasıyla "Can güvenliğimin sağlanmasını, evimin ve işyerlerimin çevresinde güvenlik önlemi alınmasını istiyorum" dediği ortaya çıktı.

Habertürk'ten Canan İspir'in haberine göre, halen Zonguldak'ta görevli olan Emniyet Müdürü İnce'nin ise Zarrab'ın ya­sa­dı­şı fa­ali­yet­le­ri­ni MA­SAK'a ih­barının soruşturmanın fitilini ateşlediği iddia ediliyor. İşadamı Reza Zarrab'ın geçtiğimiz ağustos ayında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuruda kendisini telefonla arayan bir kişinin ölümle tehdit ettiğini iddia etti.

Zarrab, telefondaki kişinin, "Ben Ağrılı Ahmet, gelip kafana sıkacağım, seni mezara gömeceğim" dediğini ileri sürdü. Dilekçesinde 12 Ağustos 2013 günü cep telefonunu arayan bir şahsın küfür edip tehditte bulunduğunu, olay günü Ortaköy'de yemek yediğini bu sırada telefonla arayan doğu şiveli bir şahsın 'neredesin, adresin neresi' dediğini', 'sen kimsin' diye yanıt verdiğinde ise kendisine küfür etmeye başladığını belirtti.

Israrla nerede olduğunu sorması üzerine 'Ortaköy'deyim gel' dediğini bunu üzerine "Ben Ağrılı Ahmet, beni herkes tanır. Şimdi gelemem ben senin oturduğun yeri biliyorum. Gelip kafana sıkacağım, seni mezara gömeceğim" şeklinde tehdit ettiğini iddia etti.

Zarrab, bu kişinin daha önceden tanıdığı İstanbul'da görev yapan Emniyet Müdürü Orhan İnce tarafından azmettirilmiş olabileceğini savunarak, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle ev ve işyeri çevresinde güvenlik önlemi alınması ile yakın koruma verilmesini istedi.

Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı iken Osmaniye'ye ardından da Zonguldak'a tayin edilen Orhan İnce'nin MASAK'a Reza Zarrab ile ilgili ihbarda bulunan kişi olduğu ve soruşturmanın bu ihbarın ardından başladığı iddia ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)